Başörtüsü Yasağı Derhal Kaldırılmalıdır

Başörtüsü Yasağı Derhal Kaldırılmalıdır

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, 29 Kasım-02 Aralık 2012 tarihlerinde Antalya’da devam eden şube yönetim kurulları eğitim ve istişare toplantısında gündemi değerlendirdi.

 Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, 29 Kasım-02 Aralık 2012 tarihlerinde Antalya’da devam eden şube yönetim kurulları eğitim ve istişare toplantısında gündemi değerlendirdi.
 
Yoğun katılımın gözlendiği toplantının açılış konuşmasında, son günlerin önemli konusu olan kamusal alandaki türban konusuna da değinen KONCUK, “Hem Türkiye Kamu-Sen hem de Türk Eğitim-Sen olarak kamusal alanda başörtüsü yasağının derhal kaldırılması gerektiğini bütün samimiyetimiz ve içtenliğimizle destekliyor ve istiyoruz” dedi. Bu sözler üzerine şube yönetim kurulu üyeleri KONCUK’u ayakta alkışladılar. Kur’an-ı Kerim derslerinde hem imam hatip hem de diğer okullarda başörtüsü uygulamasının getirilmesi isabetli olmuştur. Çünkü Kur’an-ı Kerim’i okumanın bir adabı vardır. Bunu her zaman savunuyoruz, destekliyoruz.
 
KONCUK konuşmasının devamında Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’e karşı yürütülen iftira ve karalama kampanyalarına karşı dimdik ayakta olduklarını ve sendika olarak bütün yurt sathında bütün teşkilat organlarıyla; aynı eylem, aynı söylem ve aynı kararlılıkla kırmızı çizgilerinden taviz vermeden devam ettiklerini ve bundan böylede yılmadan, yıkılmadan devam edeceklerini belirtti.
 
Genel Başkan KONCUK, “Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım gününde eylem yapmamızı hiç kimse beklemesin. Türk Eğitim-Sen’in ATATÜRK’ün manevi şahsiyetine karşı olumsuz tavır içerisinde olmasını beklemek tam anlamıyla aymazlıktır .Bizden bunu beklemesinler, yapmadık, yapmayacağız da…” dedi.
 
Konuşmasının sonunda KONCUK, iş güvencelerinin tehdit altında olduğunu, bu durumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK’le görüştüğünü, ancak Bakan ÇELİK “bu konuda şimdilik bir çalışma içerisinde olmadıklarını belirtti.Bununla beraber memurun iş güvencesini kaldırma ya yönelik bir çalışma yapmayacaklarına dair bir söz vermedi.Sadece eğer memur ve işçileri ÇALIŞAN adı altında birleştirmeye yönelik bir çalışmaya girersek bunu birlikte yaparız" dedi. "Biz Türk Eğitim-Sen olarak bu çalışmanın içerisinde kesinlikle olmayız, tam tersine eğer böyle bir çalışma başlatılırsa bizi karşınızda demir bir yumruk olarak bulursunuz" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.