Başkent'te facianın eşiğinden dönüldü!

Başkent'te facianın eşiğinden dönüldü!

Başkent'te yırtık borudan sızan gaz 4 kişilik aileyi zehirledi

Başkent'te, doğalgaz nedeniyle 7 üniversite öğrencisinin ölümüyle sonuçlanan ihmalin benzeri, yine bir faciaya neden oluyordu. Etlik'te bir binanın banyosunda bulunan flex borunun yırtık olması nedeniyle 4 kişilik aile şofbenden sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Gaz kaçağının olduğu binaya gelen doğalgaz ekipleri, polis ile birlikte 48 daireyi tek tek gezerek, kontrol etti. Yapılan kontrollerde şofben ve kombilerin uygun olmadığı ve gaz sızdırdığı tespit edildi.

Olay, akşam saatlerinde Etlik Bağ-Kur Blokları 5'inci Blok 8 numarada meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Selma Selimoğlu (36) ve Savaş Selimoğlu (37) ile çocukları Sude (5) ve Tuğra (7), şofbeni bacaya bağlayan borudan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Eşinin yerde baygın halde yattığını gören baba Savaş Selimoğlu, komşularından yardım istedi. Daireye gelen vatandaşlar, baygın halde olan anne Selma Selimoğlu ile çocukları Sude ve Tuğra'yı kucaklayarak, aşağı indirdi. Baba Savaş Selimoğlu ise vatandaşların kolları arasında aşağı indi. Vatandaşlar ayrıca, durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Zehirlenen aile bina önünde bir süre ambulansın gelmesini bekledi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, zehirlenen aileye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Komşularının kucağında aşağı indirilen anne Selma Selimoğlu öncelikli olarak ambulansa alındı. Anneye hemen oksijen verildi. Çocuklar ise yine vatandaşların yardımıyla ambulansa bindirildi. Baba Savaş Selimoğlu ise aynı ambulansın ön koltuğuna oturtuldu. Ailesine yapılan müdahaleyi ön koltuktan endişeli gözlerle izleyen baba, çocuklarına yardım edilmesini istedi. Gözyaşlarını tutamayan baba olay yerinden ayrılmayan ambulans şoförüne de, "Ne bekliyorsun. GATA veya başka bir hastane, nereye gidersek gidelim. Bizi hemen götür." diye tepki gösterdi.

Ambulansla Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan ailenin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Dairede bulunan bir vatandaş ise gürültü üzerine aşağı indiklerini belirterek, "Zehirlenen aileyi aşağı indirip, ambulansla hastaneye gönderdik. Gaz ekipleri de bina içerisinde inceleme yaptı. 7 üniversite öğrencisinin öldüğü olaydaki gibi bu dairenin de doğalgaz borusu yırtıktı. Ekipler sitede bulunan 250 daireyi tek tek kontrol ederek, vatandaşları uyardı." ifadelerini kullandı.

İhbar üzerine gelen 187 Doğalgaz ekipleri ise zehirlenen ailenin bulunduğu dairede inceleme yaptı. Araştırmalarını tamamlayan ekip, şofbene bağlık flex borunun yırtık olduğunu tespit etti. Bunun üzerine ekipler diğer daireleri de kontrol etmek istedi. Doğalgaz ekipleri, polisle beraber binada bulunan 48 dairenin kapılarını tek tek çalarak, kontrol etti. Yapılan kontrollerde birçok dairede bulunan şofben ve kombiye ait flex borunun yırtık olduğu ve gaz kaçağının olduğu belirlendi. Ekipler gaz kaçağının olduğu dairelerdeki vatandaşları 'Hermatik Kombi' almaları konusunda uyardı.

Öte yandan Çankaya Gençlik Caddesi 55 numarada bulunan dairedeki kombi, gaz sıkışması sonucu büyük bir gürültüyle patladı. Gürültüyü duyan apartman sakinleri ayağa kalkarken, durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Gaz patlaması ihbarını alan çok sayıda itfaiye ve polis ekipleri olay yerine akın etti. Bu sırada gürültüye uyanan vatandaşlar, yangını kendi imkanları ile söndürdü. Yangın, maddi hasarla atlatıldı vakit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.