Başkentte 'çocuk denetimi'nden geri dönüş

Başkentte 'çocuk denetimi'nden geri dönüş

Ankara polisi, Çayyolu Park Caddesi'ndeki içkili mekânlarda “çocuk” denetimi yapmaya ve ailelerinin yanındaki çocuklar için tutanak tutmaya son verdi.

Ankara Barosu Metin Feyzioğlu'nun 10 Aralık'ta yemeğe gittiği 'Butcha' isimli lokantaya sivil polisin baskın yaptığını, ailelerinin yanındaki çocukların kimliğini toplayarak, “İçkili mekânda bulunan çocuk ailesine teslim edildi” şeklinde tutanak düzenlediklerini açıklamıştı. Feyzioğlu, duruma müdahale etmesi üzerine gözaltına alınmakla tehdit edildiğini de söylemişti.

Uygulama sonlandırdı

Olayın kamuoyuna yansımasının hemen ardından uygulamanın durdurulması talimatı veren Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, “Ailelerin gittiği yerlerde bu tip uygulamalar yapılmaz. Hukuka aykırı bir durum yok ancak öncelik verilmesi gereken başka yerler varken bizim önceliğimiz kamuya açık, ailelerin gittiği yerler olamaz. Uygulama yanlış olmuştur. Ne teşkilatımızın ne de benim bu tip yerlerde yıldırma amaçlı bir kötü niyetimiz söz konusudur” demişti.

Mekânlar yine dolu

Olayın üzerinden bir hafta geçti. Milliyet, Çayyolu'ndaki uygulamanın devam edip etmediğini, müşterilerde denetim tedirginliği yaşanıp yaşanmadığını, tartışılan içki mekanlara giderek araştırdı.

Mekân sahiplerinin ilk söylediği, denetimlerin sona ermesine rağmen, mekanın fotoğrafının çekilmemesi ve isimlerinin yazılmaması kaydıyla soruları yanıtlayabilecekleri oldu. Söz birliği etmişçesine isimlerinin yazılmasını istemeyen mekân sahiplerinin en büyük mutluluğu ise ailelerin ilgisinde bir eksilme olmayışı.

Bir mekân sahibi, “Aileler çocuklarıyla gelip yemeklerini yemeyi sürdürüyor. Bu caddedeki mekânlar, Ankara'nın en nezih yerleri. O özelliği nedeniyle, denetim tedirginliği yaşamadan insanlar gelmeye devam ediyor” dedi.

Özür dilenmiş

Mekân sahipleri, geçen hafta içerisinde bir gelişme daha yaşandığını söylüyor. Ankara Emniyeti, mekân sahiplerini davet ederek özür dilemiş. Bir mekân sahibi, davet için, “Bir soruşturma başlatılmış. Bizim de bilgimize başvuruldu.

Emniyet yetkilileri bize gayet nazik davrandı ve olayın yaşanmasından duydukları üzüntüyü yinelediler. Olayın ardından yaşanan olumsuz hava artık dağılıyor ve o tarihten sonra bu tip bir denetim de yapılmadı. Aslında böyle bir denetim hiç de yapılmamalıydı, neden yaşandığına da bir anlam veremiyoruz zaten” diye konuştu.

MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.