Başhekim 12. kez görevine döndü

Başhekim 12. kez görevine döndü

Sağlık Bakanlığı tarafından 11 kez görevden alınan İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Tamer yine görevine döndü

İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cengiz Tamer, mahkeme kararıyla 12. kez görevine döndü.
Üroloji uzmanı olan Tamer, 1999’dan itibaren başhekim olarak görev yaptığı hastanede belirli aralıklarla tam 11 kez, “SMS ile hastane randevu sisteminin usule uygun olarak kurulmadığı, herhangi bir hizmet sözleşmesinin yapılmadığı, randevu için hastalardan 2 kontör alındığı, hastanede klasik müzik yayını yapıldığı ve hizmet gereği gibi gerekçelerle, Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alındığını öne sürdü.
Görevden alındıktan sonra, her defasında açtığı dava sonucu mahkeme kararıyla görevine iade edildiğini belirten Tamer, “Kimseye kırgın değilim. Beni görevden alan devletin bir kurumu, göreve iade eden de devletin başka bir kurumu. Bana verilen görevi en güzel şekilde yapmaya devam edeceğim” diye konuştu.
Göreve her gelişinde mesleğe yeni başladığı yıllardaki heyecanı taşıdığını kaydeden Tamer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Devletimin verdiği her görev benim için kutsaldır. Beni bugüne kadar görevden alanlara karşı herhangi bir nefret, kin, kırgınlık ya da kızgınlık beslemiyorum. Ben haklı olduğuma inandığım ve yargı da bu yönde karar verdiği için sürekli görevime iade ediliyorum. Ben inatçı değil haklıyım, devletimi ve vatandaşlarımızı çok seviyorum. İnsanlardan sayısız destek mesajı alıyorum. Ben hizmet adamıyım, kimseyle sorunum yok. Devletime kırılmak haddim değil.”

 Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.