Başbuğ: Af olmaz

Başbuğ: Af olmaz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, dün akşam eşi Sevil Başbuğ ile birlikte şehit ailelerine Gazi Orduevi'nde iftar yemeği verdi


Yemeğe kuvvet komutanlarıyla birlikte bazı orgeneraller de eşleriyle beraber katıldı. Yemeğe yaklaşık 700 davetlinin katıldığı belirtildi.

'Bedeli şehitler ödüyor'
Edinilen bilgiye göre Başbuğ, iki saatin üzerinde süren iftar yemeğinde demokratik açılım sürecinde terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın muhatap alınabileceği ve genel affın gündeme gelebileceği konusunda endişelerini dile getiren şehit ailelerine, “Bu kesinlikle söz konusu olmaz” taahhüdünde bulundu. “Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri terör elebaşısını ve teröristleri ne muhatap alır ne de affeder” diyen Başbuğ, Türkiye'nin bütünlüğünün bedelini şehitlerin ödediğini ifade etti.
Başbuğ, Tümgeneral olduğu dönemde Güneydoğu'da bizzat çatışmaların içinde olduğuna da atıfta bulunarak, “Ben ve buradaki silah arkadaşlarımın hepsi bir dönem teröristlerle mücadele etti. Bizler de şehit düşebilirdik. Ama bu şehadet mertebesi bizlere değil sizin evlatlarınıza nasip oldu” diye konuştu.
Başbuğ, şehit ailelerine, terör örgütü liderinin kesinlikle demokratik açılım sürecinde muhatap alınmayacağını ifade ederek, “Teröristlerle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” dedi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.