Başbakandan Önemli Açıklamalar!!

Başbakandan Önemli Açıklamalar!!

Başbakan Erdoğan, G-8 öncesi Corriere della Sera Gazetesi'ne verdiği röportajda, "Avrupa'ya girmek için 50 yıldır beklemedeyiz. Şimdi açık bir cevap arzu ediyoruz" dedi.

Erdoğan, Sarkozy'nin tutumunu kastederek, "Bir şey söyleyip, daha sonra düzelten ve başka bir ortamda daha önceki ifadelerini söylemediğini savunan liderler var. Komedilerden bıktık" diye konuştu.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, G-8 Zirvesi'ne katılmak üzere İtalya'ya yapacağı seyahat öncesinde Corriere della Sera Gazetesi'ne bir demeç verdi. Erdoğan, AB liderlerinden Türkiye'nin üyeliği konusunda "açık bir cevap" isteyerek, "Bu bir komedi haline geldi ve komedilerden bıktık" dedi. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

İmtiyazlı ortaklık asla

"Avrupa'ya girmek için 50 yıldır beklemedeyiz. Ve şimdi açık bir cevap arzu ediyoruz. Bir şey söyleyip, daha sonra söylediğini düzelten ve mesela başka bir ortamda daha önceki ifadelerini söylemediklerini savunan liderler var. Komedi haline geldi ve komedilerden bıktık. Ayrıca imtiyazlı ortaklığı asla kabul etmeyeceğim. AB'ye tam üyelik istiyoruz. Tam üyelik dışında bir şey istemiyoruz."

Tamam deseler değişecek

Erdoğan, "Türkiye'nin AB üyeliğine karşı Sarkozy neden böylesine sert tavır içinde?" sorusuna da şu karşılığı verdi:

"Anlamak zor. Fransa AB Dönem Başkanı'yken, Sarkozy, baş başa kaldığımızda bana, 'Rahat olun. 30 faslı müzakereye açarız. 5 faslı da daha sonra değerlendiririz' dedi. Ardından İsveç'e gidip son derece sert bir beyanat verdi. Kendisiyle tekrar görüştüğümüzde ise tutup dediklerini düzeltme ihtiyacı hissetti. 2005'te müzakerelere başladığımızda halkımızın yüzde 75'i AB üyeliğinden yanaydı. 'Hayır'ların, 'belki'lerin, 'ama'ların ardından bu noktaya geldik. Merkel ve Sarkozy, 'Tamam, gerekli tüm koşulları yerine getirdiğinde Türkiye'yi kabul etmeye hazırız' diyecek olsa, her şey değişir ve yüzdenin yukarı tırmanmasını sağlar."

Orduyla zıtlaşma yok

Erdoğan, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasıyla ilgili yasal düzenlemenin iktidar ile ordu arasındaki gerginliğin göstergesi olarak nitelenmesine itiraz ederek, "Soru doğru değil. Silahlı Kuvvetler ile zıtlaşmaktan söz edilemez. Sivil suçlar işleyen bir askeri sivil bir mahkemede yargılamak başka bir şeydir. Askerleri kendi görevleriyle alakalı bir suçtan dolayı yargılamak isteyen yok" ifadesini kullandı.

Kimse 301'den hapsedilmedi

Erdoğan, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un da yargılandığı 301'inci maddeye de değinirken, "Bizdeki 301'inci maddenin, sizdekilerden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Hiç kimse hapis cezası almadı" diye konuştu.

Ermeni diasporası yayıyor

Erdoğan, 1915 olaylarının bazı kesimler tarafından "soykırım" olarak nitelendiğinden söz edilen soruya şu yanıtı verdi: "Bunu kanıtlayan hiçbir belge yok. 40 bin Ermeni'nin neden hálá Türkiye'de yaşamakta olduğunu düşünmüyor musunuz? Gerçekle dışı haberler, Ermeniler diasporası tarafından yayılıyor."

objektifhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.