Başbakan'dan Mübarek'e uyarı!

Başbakan'dan Mübarek'e uyarı!

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın başında yurt içinde ve yurt dışında yaptığı ziyaretlere değinerek, değerlendirmelerde bulundu.

  

Son günlerde bazı ülkelerde yaşanan olaylara değinen Erdoğan, Ak Parti'nin her zaman hak ve özgürlüklerden yana olduğunu, dünyanın hiçbir yerinde zulme karşı sessiz kalmalarının mümkün olmadığını söyledi. Her zaman ileri demokrasiden yana olduklarını anlatan Erdoğan, ''AK Parti'nin rotasını her zaman millet çizmiştir. Bundan sonra da millet çizecektir'' diye konuştu.

Erdoğan'ın, Mısır ve bölgedeki bazı ülkelerde yaşanan olaylarla ilgili sözlerinden bazı başlıklar şöyle:

Özellikle bölgemizde çok yoğun gündem maddelerinin olduğu önemli bir süreçten geçiyoruz...

Ama önce son bir ayda bölgemizde büyük bir coşkuyla yaptığımız açılışlar değinmek istiyorum:

8 Ocak'ta Kars'ta çok sayıda yatırımın açılışını yaptık, 12 Ocak'tan Kuveyt ve Katar'a gittik. Kendimize verilen ödülü aldık. 15 Ocak'ta Muğla'daydık. Ardından İstanbul'da büyük bir açılışı yaptık. Toplamda 36 farklı yatırımı bir tek açılış töreniyle İstanbullulara kazandırdık. Ardahan'da 27 tesis, Batman'da 12 tesis açtık. Ağrı'da aynı şekilde 41 açılış yaptık. Burdur'da da 49 açılış yaptık. Pazar günü Denizli'de 65 yatırımı açtık. Bu arada Ukrayna'ya gittik, çok sayıda açılış yaptık, vize kaldırılması konusun mutabık olduk.

ERZURUM BÜYÜK BİR SINAVI GEÇTİ
Bu arada Erzurum'da farklı bir duygu yaşadık Kış Oyunları'nın resmi açılış törenini yaptık... Gerçekten de muhteşem manzaraydı, ülkemiz için gurur tablosuydu. Lapa lapa yağan kar altında tam bir kardeşlik gösterisi vardı. Hele hele 80 yaşındaki dede ile 10 yaşındaki torunun cirit oyunu Dadaşa yanaşır bir gösteriydi... Erzurum uluslararası bir marka kent olma yolunda önemli bir sınavı geçti...

Dün TRT'nin 14. kanalı olan TRT Okul'un açılışını gerçekleştirdik. TRT Okul, Anadolu Üniversitesi ile ortaklaşa yayın yaparak gençlerimize 24 saat eğitim verecek.

BÖLGEDEKİ OLAYLAR
Bölgemizde çok önemli olaylar cereyan ediyor. AK Parti'nin tavrı sorgulanıyor... Bizim buradaki kıstasımız hak ve demokrasidir. AK Parti her zaman halkın tercihinin, halkın taleplerine inanmış bunu savunmuştur.
AK Parti yola çıkarak, "yeter söz de karar da milletindir" diyerek iş başına gelmiştir. AK Parti'nin rotasını millet çizmiştir, bundan sonra da millet çizecektir. AK Parti iktidarı milletin demokratik yollarla yönetime el koymasıdır. AK Parti'nin varlık sebebi milli iradeye ve demokrasiye güç vermektir.

AK Parti sadece Türkiye'de hiç çekinmeden, kormadan, her zaman mağdurun yanında olmuş, baskının ve statükonun karşısında cephe almıştır.

Biz bu zamana kadar hep dik durduk, dik durmadık. Bizim bu dik duruşumuzu bir kaç tane köşe yazarı şekillendiremez. Biz hiç bir yerden icazet almayız.

Türkiye bütün taşları yerinden oynatacak, tarihin akışını değiştirecek roller oluyor.

Katile, katile diyen Türkiye mazluma kanat germektedir.

Biz kendisi için istediğimizi diğer kardeşi için isteyen bir anlayışın temsilcisiyiz. Biz kardeş hakların zarar görmemesi için bugüne kadar çaba sarfettik, bundan sonra da gayret edeceğiz.

Halka gönlünü, gözünü, kulağını kapayan yönetimler uzun ömürlü olamaz.

Halka rağmen hiçbir iktidar ayakta duramaz, devlet halk içindir.

Bizler halk için varız, halkımız için bu görevleri yapıyoruz.

Tarihte, baskı ile sindirme ile ayakta duran hiç bir yönetim yoktur. Mazlumun ahı aheste de olsa çıkmıştır. Halkın demokratik taleplerine hiç kimse kayıtsız duramaz.

HÜSNÜ MÜBAREK'E ÇAĞRI
Hüsnü Mübarek'e çok samimi tavsiyede bulunmak istiyorum: Bizler faniyiz, gideceğimiz yer 2 metre çukur. Her birimiz ölecek ve geride bıraktıklarımızla sorgulanacağız. Baki olan gök kubbe altında hoş bir seda bırakmaktır. Bizler halk için varız.

Yarın öldüğümüzde, Hoca efendi "Cumhurbaşkanı niyetine, Devlet Başkanı niyetine, trilyarder niyetine demeyecek, er kişi, hatun kişi niyetine" diyecek...

Seninle beraber sadece kefen gelecek. O yüzden o kefenin kadir kıymetini bilelim. Onun için halkın haykırışına, insani taleplere kulak verin. Değişim arzusunu karşılayın.

Mısır üzerine karanlık senaryosu olanlara fırsat vermeden önce halkı tatmin edici adımları siz atın.

Aylarca süren seçimlerin adı demokrasi olmaz. 24 saatte biz seçim bitiriyoruz. Mısır bir medeniyet ülkesidir.

Türkiye olarak kardeş Mısır ve Tunus halkının yanında olmaya, sevinçleri ve hüzünleri paylaşmaya devam edeceğiz...

"1500 VATANDAŞIMIZI TÜRKİYE'YE TAŞIDIK"
Tunus ve Mısır'daki olayları en başından itibaren dikkatle izliyor oralardaki vatandaşlarımızın güvenliği noktasında gereken adımları, bunlar şu ana kadar takip edilmiş, THY ile koordineli bir şekilde yürütülmüştür. Şu ana kadar 1500 vatandaşımızı Türkiye'ye taşıdık. Türkiye'den yardım isteyen ülkelere de her türlü yardımı yaptık.

Önceki akşamda ABD Başkanı Obama ile telefon görüşmesi yaptık. Mısır'daki gelişmeleri ele aldık. Bu yöndeki değerlendirmemizi aldılar. Meşru ve doğal taleplerin karşılanması hususunda hem fikir olduğumuzda teyit edilmiştir.

MUHALEFET MISIR'DAKİ OLAYLARI TERSİNDEN OKUMAKTA
Tabi küçük ya da büyük, içeride ya da dışarıda olumsuz her meseleyi istismara yönelen, hükümete fatura çıkarmak yada ilgili ilgisiz mesaj vermek isteyen muhalefet, tersinden okuma kabiliyetini ciddi bir şekilde ortaya koymuştur. Başta CHP olmak üzere, muhalefet partilerinin Tunus ve Mısır olaylarından ders çıkarmak yerine, halkı şiddete davet etmeler, Türk demokrasisi adına bir kara lekedir.

22 Temmuz seçimleri öncesinde Adnan Menderes hatırlatmasında bulunuldu. Tunus ve Mısır'a ihtiyacımız yok, milletim mesajı verir. Kimin milletle hareket ettiği, kimin milletin yanında olduğu biliniyor, sanıyorsunuz ki halktan yana olan onlar.

MUHALEFETİN ÜSLUBU TERBİYE DIŞI
MHP ve CHP'nin uzun süredir devam eden terbiye dışı üslubunu zaten cevaplama gereği duymuyoruz.

12 Eylül halk oylaması öncesinden bu üslup maalesef dibe vurdu. CHP Genel Başkanının üslubunun milletvekilleri tarafından da benimsendiği görülmekte.

Bu üslup devam ettiği takdirde Anamuhalefet partisi liderini muhatap almayız.

Millete bidon kafalı göbeğini taşıyan adam yakıştırması yapmak bir cehaletin ürünüdür. Bunu diyenlerde, bir kısım entelektüel geçinenlerden değil mi? Onların içinden çıktı. Ve 22 Temmuz seçimlerinde Ak Parti yüzde 47'ye ulaşırken neyle geldi? O cumhuriyet yürüyüşleriyle geldi. Ordumuzu göreve davet eden zihniyetlere, benim milletim dur bakalım dedi. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dedi ve yüzde 47'yle AK Parti'yi tekrar iktidara taşıdı.

"İFTİRANIN BEDELİ PİŞKİNLİK OLAMAZ"
Sen yolsuzluk ithamında bulunacaksın, iftira atacaksın. İftira yalanlandığında da senin yüzün kızarmayacak. İftira atmanın bedeli pişkinlik olamaz.

Önce anayasa komisyonunda, sokak sokak mahalle mahalle direnme çağrısı yapıldı. Ardından komisyonda, CHP'li üyeler komisyondan istifa ettiler. Seçim öncesinde, CHP tarafından yapılan bu tehlikeli çağrıların, istifaların son derece anlamlı olduğunu ifade etmeliyim.

Bugüne kadar bir çok yasanın müzakeresinde kullanılmayan bir üslup, çok az bir süre kala devreye alınmış durumda. Öncelikle adalet komisyonundaki istifaların, komisyonun çalışmasını engellemediğini açıklamak istiyorum. Yeni üyeler seçilene kadar komisyon çalışmaya devam eder. Sokak sokak direniş çağrısıyla ilgili, Burdur ve Denizli'den açıklama yapma çağrısında bulundum. Bu açıklamalar karşısında CHP Genel Başkanı'nın suskunluğu, CHP'nin genlerinin hiçbir gelişime uğramadığını gösteriyor.

CHP 1960'da gençleri sokağa dökerek müdahaleye çanak tuttu. Bugün de aynısını yapmak istiyorlar. İşin daha da ilginç yanı şu. Mahalle mahalle sokak sokak direnme çağrısı yapanlar, seçimde bir başarıya dair umutlarını kaybetmiş durumdalar.

Seçimden başarılı şekilde çıkacaklarına inansalar, böyle bir çağrıyı yapmazlar. Bu çaresizlik göstergesidir. Türkiye 1950'lerin, 1960'ların Türkiye'si değil. Artık statükoyu, artık vesayeti sorgulayan, çeteleri mafyayı tasfiye etmiş, tasfiye eden bir ülke.

""BEDELİNİ SANDIKTA ÖDEYECEKLER"
CHP ya birilerini göreve ya da halkı sokağa davet eder. Kendisine güvenen partiler başkalarından medet ummazlar. Sadece millete inanırlar. CHP artık bu sorumsuzluğu bir kenara bırakmalı. Millete eline taş sopa alıp, sokak sokak direnme çağrısında bulunanlar, bunun bedelini elbette sandıkta çok ağır bir şekilde ödeyecektir.

Böyle bir çağrının herhangi bir milletvekilimiz yaptığında nasıl bir tepkiyle karşılaşacağını sizlerin takdirine bırakıyorum.

Bir heykel tartışmasını dahi, alkolle ilgili düzenlemeyi dahi rejim tartışmasına taşıyanların, derin bir suskunluğa bürünmesini milletimin hakemliğine bırakıyorum.

Şimdi ne söyleniyor? Alkollü hareket engellenemez. Bu nasıl bir anlayış? Bir siyasetçi buna önderlik eder mi? İşte Taksim'den meydana, alkollü hareket engellenemez. Biz bu ülkeyi böyle anlayışlara teslim etmeyiz. Benim milletim bunu yapmaz zaten. Kendisini idare edemeyenin, milleti ülkeyi idare etmesi mümkün mü?

Anayasa'mızda 58. madde ortada. Bunu yerine getirdiğimiz için, bize anayasa'nın dediğini yapıyor demiyor bu ülkede.

Bunlar gençliğin koruması değil, gençliğin maalesef alkolik olmasını arzu ediyorlar. Biz anayasamızın hükmü neyse bunun gereğini yine yaparız, yine yapacağız. Kaldı ki bu bir bağımsız kurumun hazırlamış olduğu bir genelgedir.

EL CEZİRE CANLI YAYINLADI
Tunus ve Mısır'daki protestoları yakından izleyen ve Arap halklarının yakından takip ettiği El Cezire televizyonu BaşbakanRecep Tayyip Erdoğan'ın bugün TBMM AK Parti grubunda yaptığı konuşmayı canlı olarak yayınladı.

Erdoğan'ın Mısır'daki gelişmeleri de değerlendirdiği ve Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e reform çağrısında bulunduğu konuşma, başından itibaren Arapça simültane çeviri ile ekrana taşındı.

takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.