Başbakan'dan Danıştay'a Mercedes

Başbakan'dan Danıştay'a Mercedes

Ankara'nın en Özel Kalemi Erdoğan'ın vetoya karşılık yaptığı jesti yazıyor..

Başbakan Tayyip Erdoğan, son olarak katsayı iptal kararı nedeniyle, “Başbakan, imam hatip mezunu olduğu için mi bunları yapıyorsunuz?” diyerek eleştirdiği Danıştay'ın Başkanı Mustafa Birden'e son model zırhlı makam aracı tahsis ettirerek jest yaptı. 

DANIŞTAY GERİ ÇEVİRDİ, BAŞBAKAN MERCEDES VERDİ  

Aldığı kararlar nedeniyle hükümetle sık sık karşıya gelen ve son olarak YÖK'ün katsayı kararında yürütmeyi durdurma kararı alan Danıştay'a, Başbakan Tayyip Erdoğan'dan önemli bir jest geldi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Danıştay Başkanı Mustafa Birden'in, güvenlik riskini de göz önüne alarak kendisine son model zırhlı bir makam aracı tahsis edilmesi talimatını verdi. Bunun üzerine Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Danıştay Başkanı Birden'e, yurt dışından kiralanan ve birçok bakanda bile bulunmayan 2005 model Mercedes S600 zırhlı makam aracı tahsis etti.
 
YÖK VE YARGITAY BAŞKANLARINA DA VERİLMİŞTİ  
Başbakanlık daha önce de Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'a da aynı araçlardan tahsis etmişti. Başbakan Yardımcıları ve üst düzey koruma gerektiren devlet görevlileri için Mercedes Benz firmasından kiralanan 8 adet zırhlı Mercedes'in her birine aylık 10 bin Euro'ya yakın kira bedeli ödeniyor. Fabrika çıkış fiyatı 600-700 bin Euro (1.2 milyon YTL) olan araçlar, fiyatları yüksek bulunduğu için kiralanma yoluna gidilmişti. 
 
ELEŞTİRDİ AMA JESTİ UNUTMADI  
Daha önce de hükümetin icraatları konusunda aldığı iptal ve yürütmeyi durdurma kararları nedeniyle Danıştay'ı sık sık eleştiren Başbakan Erdoğan, son olarak katsayı kararıyla ilgili şunları söylemişti:  “Başbakan meslek lisesi mezunu, imam hatip mezunu olduğu için mi bunları yapıyorsunuz? Çok çirkin bir şey. Bu, akla da aykırıdır. Her şeyden önce bu ülkeye, bu milleti, bu milletin evlatlarına haksızlıktır. Engel olduğunuz AK Parti değil, Türkiye'dir.”

http://www.ensonhaber.com/politika/255203/basbakandan-danistaya-mercedes.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.