Başbakan riyakâr ve ilkesiz

Başbakan riyakâr ve ilkesiz

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın, ülkücü şehitler için 'senaryo gereği' sahte gözyaşları dökerek siyasi münafıklığın doruğuna çıktığını, riya ve takiye özelliklerinin ötesine geçtiğini söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın partisinin önceki günkü grup toplantısında yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Yaptığı yazılı açıklamada “Türk milleti, yalan gözyaşları döken Başbakan'ın siyasi tükenişinin hazin tablosunu ibretle izlemiştir” diyen Bahçeli, şöyle dedi: “Başbakan'ın Anayasa değişikliği konusundaki gizli amacı ve niyeti, etnik bölücülüğün önünü açmak ve yolsuzlukların hesabını vermekten kaçmaktır. Bu nedenle bütün ümidini, Türk milletini son bir kez aldatarak referandumda 'evet' çıkmasını sağlamaya ve kendisini koruma altına alacağını hesapladığı yandaş yargı düzenlemesini yaparak hazin akıbetten kurtulmaya bağlamıştır. Bunun için hiçbir ahlaki ve vicdani ölçü tanımadan bütün yalan ve riya malzemesini bu son çırpınışında cepheye sürmüştür. Ülkücü şehitler için sahte gözyaşları dökmesi bu tiyatronun yeni bir sahnesidir.”

Kendi dramını ortaya koydu
Erdoğan'ın “kendi dramını ortaya koyduğunu” ileri süren Bahçeli, “Ülkücü şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu'nun son mektubunu bazı pasajları atlayarak kürsüde okuyan Başbakan'ın senaryo gereği sahte gözyaşı dökmesi, riyakarlığın ve ilkesizliğin zirvesi, son noktası olmuştur. Başbakan bu konuda da kendisini aşmış, bilinen riya ve takiye özelliklerinin ötesine geçerek bir siyasi sahtekarlık tiyatrosunun aktörü olarak Türk milletinin karşısına çıkmıştır” dedi.

Yüzünüz kızaracak mı?
Başbakan'ın, aynı gün Hakkari Çukurca ve Van'da PKK saldırıları sonrası toprağa düşen 7 şehit karşısında bu kadar duygulanmamasının, gerçek niyetlerinin ne olduğunu bütün çıplaklığıyla ortaya koyduğunu öne süren Bahçeli şu görüşlere yer verdi: “Buradan ağlayan Başbakan'a seslenmek istiyorum; Meclis'te ülkücü şehitler için döktüğünüz sahte gözyaşlarının bir damlası ile aynı gün ocaklarına ateş düşen 7 şehidimizin muhterem annelerinin döktüğü gözyaşlarının bir damlasının vicdan laboratuvarında samimiyet testinden geçirilmesi sonucu ortaya çıkacak ahlak ve dürüstlük raporu karşısında yüzünüz kızaracak mıdır?”

Milli irade duvarına çarpacak
Devlet Bahçeli, açıklamasını şöyle tamamladı: “Ülkücü şehitler için sahte gözyaşları dökerek siyasi münafıklığın şahikasına çıkan Başbakan'ın ve kahraman Özel Harekat mensuplarını milliyetçi oldukları için bıyıklarından hareketle aşağılamaya yeltenen yardımcısının başını çektiği 'AKP Yalan Kumpanyası'nı bekleyen akıbet, 12 Eylül 2010 günü milli irade duvarına çarpmaktır. Türk milliyetçileri ve ülkücü camia, şerefli hatıralarını ebediyete kadar yüreklerinde yaşatacağı aziz şehitlerimizin ruhları ile birlikte 12 Eylül 2010 günü Başbakan'ı referandum sandığı başında bekliyor olacaktır.”

Yeniçağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.