Başbakan Erdoğan'dan 'birlik' çağrısı

Başbakan Erdoğan'dan 'birlik' çağrısı

Başbakan Erdoğan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale'deki törenlerde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'deki törenlerde bir konuşma yaptı. Erdoğan, "Türkiye artık kendi silahını üretiyor. Türkiye artık kendi uçağını helikopterini uydusunu üretiyor. Türkiye artık kendi ihtiyaçlarını üretmekle kalmıyor, dünyaya savunma sanayi ihracatı yapıyor" dedi.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bu ülkenin tüm gençleri o dönem birlikte çatıştı, birlikte şehit oldu. Sadece yurt içinden değil yurt dışından da gençler geldi çatıştı ve şehit oldu.

Kardeşliğimizden taviz vermiyeceğiz. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Nifak tohumlarına müsade etmeyecek, kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz.

Sizler Çanakkale'de tarih yazmış bir neslin evlatlarısınız. Dün nasıl çok geniş bir coğrafya Çanakkale'yi izliyor ve gözyaşları döküyorsa, bugünde çok geniş bir cografya Türkiye'yi izliyor, ve başarısını ayakta alkışlıyor.

Mısır'da, Tunus'ta, Libya'da, Yemen'deki gençlerle dayanışma içerisinde olmanızı sizlerden rica ediyorum. Bu cografyadaki akan kanın durması için sizlerin daha fazla dayanışma içerisinde olmanızı istiyorum.

Bizim bu cografyada daha fazla acıya tahammülümüz yok. Dünya degişirken bu coğrafya yerinde saymamalıdır. Değişmeyi istemeyenler halklarına zulüm ederler. Biz artık bu cografyada kardeşlik ve dayanışma görmek istiyoruz. Bu cografyadaki gençlerin geleceğe umutla bakmasını isityoruz.

Bugün Libya'nın derdi bizim derdimizdir. Daha ne kadar masum hayatını kaybedecek. Biz daha ne kadar ortadoğu da kardeşim kardeşi katlettiğine şahit olacağız. Libya'daki çatışmaların derhal son bulmasını istiyoruz. Türkiye her zaman hakkın yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

Çanakkale şehitlerine burdan dualarımızı gönderiyoruz. Çanakkale şehitlerinin gözü arkada kalmadı, kalmayacakta. Onların yolundan gideceğiz.

takvim
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.