Başbakan Erdoğan’dan 2 kritik görüşme

Başbakan Erdoğan’dan 2 kritik görüşme

Erdoğan Kırgızistan yönetimi ile telefonda görüştü

Başbakan Erdoğan, Kırgızistan Geçici Yönetim Başkanı Roza Otunbayeva ve Kırgız Cumhuriyeti Geçici Yönetim Başbakan Birinci Yardımcısı Almazbek Atambayev ile telefon görüşmeleri yaptı.


Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede Başbakan Erdoğan, Kırgızistan'da cereyan eden müessif olaylar nedeniyle derin üzüntülerini dile getirdi ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak, yaraların sarılması ve bu tür olayların tekrarının önlenmesi için her türlü yardımı yapmaya hazır olunduğunu bildirdi.

Dikkatli olunması gerek
Telefon görüşmelerinde, olaylarda, bazı provokasyon emareleri olduğuna dair duyumlar aldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, Kırgızistan'da yaşayan kardeş topluluklar arasına düşmanlık tohumları ekmek isteyen provokatörlere karşı dikkatli olunması gerektiğini özellikle vurguladı.

Olayların patlak verdiği ilk andan itibaren Türkiye'den yakın ve sıcak ilgi gördüklerini belirten Otunbayeva da Erdoğan'a teşekkür ederek, ihtiyaçlar konusunda ilgili kurumların işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

http://www.ensonhaber.com/basbakan-erdogandan-2-kritik-gorusme.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.