Başbakan Erdoğan Yerel Seçim Startını Verdi -2

Başbakan Erdoğan Yerel Seçim Startını Verdi -2

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de başlanan projelerin birçoğunun sonunun gelmediğini ifade ederek, "Ülkemizde temel atanlar çok olmuştur. Sonra yerinde yeller esmiştir" dedi.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de başlanan projelerin birçoğunun sonunun gelmediğini ifade ederek, "Ülkemizde temel atanlar çok olmuştur. Sonra yerinde yeller esmiştir" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin başlayan projelerinin sona ermemesi nedeniyle “temel betonları mezarlığına” döndüğünü belirterek, “Hep bunu gördük. Bizler iktidara geldiğimizde 20 yıl önce başlatılmış ama yüzde 10, 15 buralarda kalmış olan yatırımları gördük ve bunlara çok ciddi paralar ödendi. Şimdi ise o dönem geride kaldı. Biz başlarız, tarih veririz ve o tarihte de evelallah bitiririz. Bizim özelliğimiz bu. Fevkalade haller olmadıktan sonra bugüne kadar biz hep bu verdiğimiz sözleri tuttuk” diye konuştu.

-Erdoğan meslek odalarını da eleştirerek, belediyelerin hizmetlerinin meslek odaları tarafından davalar açılarak engellendiğini iddia etti. Erdoğan, "Hemen Danıştay'a dava açarlar, bilmem nereye dava açarlar. 'Bunlar yapılmasın' derler. Bir de belediyelerimiz bunlarla uğraşır. Yapılacak olan birçok şeyi şu anda yapamıyorsak inanın bu odalar sebebiyle yapamıyoruz" dedi.

KIZILCAHAMAM (ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de başlanan projelerin birçoğunun sonunun gelmediğini ifade ederek “Ülkemizde temel atanlar çok olmuştur. Sonra yerinde yeller esmiştir” dedi. Erdoğan, Türkiye'nin başlayan projelerin sona ermemesi nedeniyle “temel betonları mezarlığına” döndüğünü belirterek, “Hep bunu gördük. Bizler iktidara geldiğimizde 20 yıl önce başlatılmış ama yüzde 10, 15 buralarda kalmış olan yatırımları gördük ve bunlara çok ciddi paralar ödendi şimdi ise o dönem geride kaldı. Biz başlarız, tarih veririz ve o tarihte de evelallah bitiririz. Bizim özelliğimiz bu. Fevkalade haller olmadıktan sonra bugüne kadar biz hep bu verdiğimiz sözleri tuttuk” diye konuştu. Erdoğan meslek odalarını da eleştirerek, belediyelerin hizmetlerini meslek odaları tarafından davalar açılarak engellendiğini iddia etti. Erdoğan, ''Hemen Danıştay'a dava açarlar, bilmem nereye dava açarlar. 'Bunlar yapılmasın' derler. Bir de belediyelerimiz bunlarla uğraşır. Yapılacak olan birçok şeyi şu anda yapamıyorsak inanın bu odalar sebebiyle yapamıyoruz'' dedi.
AKP'nin Kızılcahamam'da dün başlayan 13. İstişare ve Değerlendirme toplantısı sona erdi. Kampın kapanış konuşmasını Başbakan Erdoğan yaptı. Erdoğan konuşmasında, şehirlerin, tüm dünyanın ilgi odağı yapılabileceğini belirterek, yollarıyla, köprüleriyle, çağdaş konutlarıyla, kütüphaneleri, spor salonları, kültür merkezleri, parkları, bahçeleri, alt ve üst yapılarıyla, AK Partili belediyelerin şehirlerin çehrelerini değiştirdiğini söyledi.

-"HALA BU SOL ZİHNİYET KATLI KÖPRÜLÜ KAVŞAK FİKRİNE KARŞI"-

“Modern şehirlerde katlı köprülü kavşak olmaz diyorlar. Hala bu sol zihniyet katlı köprülü kavşak fikrine karşı” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:
“Geçen baktım, bir televizyonda bir tartışma. Yani bu işin içinden gelmesem ben de hakikaten yani doğru söylüyorlar diyeceğim. Geçen baktım, bir televizyonda bir tartışma. Yani bu işin içinden gelmesem ben de hakikaten yani doğru söylüyorlar diyeceğim. Dünyada böyle şey yok diyorlar. Demek ki bunlar herhalde Rusya'ya gidip dolaşmamışlar. Moskova'ya bile gitseler orada var. ABD'ye git var. Tokyo'da bırak tek katlıyı, beş katlı yollar var. Niye? Ulaşım sıkıntısı var da onun için. Onu aşmak için bunu yapmış. Artık bunlar mimarının literatürü içerisinde yerini aldı. Ama bunlar tabii inat olsun, 'AK Parti belediyeciliği böyle bir şey mi yaptı, öyleyse bizim buna karşı olmamız lazım'. Başarıyor ya. Baksana adam şurada 4.5-5 yıl içerisinde 10 tane katlı köprülü kavşak yapmış. 'Nasıl olur?' diyor.
Arkadaşlar, bu iş sevda işidir. Öyle rahat rahat, ben belediye başkanı oldum yok. O inceliği, o güzelliği yakalayacaksın. O heyecanı yakalayacaksın. 'Efendim, ama işte mimarlar odası ne der? Mimarlar odasının böyle bir derdi yok ki. Varsa başımız, gözümüz üstünde. Ama bir deseler bize 'Ya şöyle, şöyle yapsanız çok güzel olacak.' Aslında sivil toplum örgütlerinin yapması gereken bu değil mi? Bu. Ama bunu yapmazlar. Tam aksine hemen Danıştay'a dava açarlar, bilmem nereye dava açarlar. Bunlar yapılmasın derler. Bir de belediyelerimiz bunlarla uğraşır. Yapılacak olan birçok şeyi şu anda yapamıyorsak inanın bu odalar sebebiyle yapamıyoruz. Bunu da burada halkımın özellikle duymasını istiyorum. Yapamıyoruz. İstemiyorlar. Çünkü halka çok uzaklar ve her şeye yaklaşımları ideolojik. 'Ülkem bir şey kazansın'. Yok böyle bir dertleri."
(ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.