Başbakan Erdoğan: Muhatabımız millet

Başbakan Erdoğan: Muhatabımız millet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Demokratik Açılım sürecinde muhataplarının illegal örgütler veya bireyler olmadığını belirterek "Muhatabımız millettir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki tüm etnik gruplara âşık olduğunu belirterek, onlardan da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduklarını söylemekten kaçınmamalarını istedi.

Terör sorununun sıfırlanamayacağını vurgulayan Erdoğan, şehit ve gazilerin sayılarının en aza indirilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Haliç Kongre Merkezi'nde partililerle bayramlaşma töreninde konuşan Erdoğan, "yan gelip yatmadıklarını ve bu ülke için çalıştıklarını" söyledi.

YAN GELİP YATMIYORUZ

Başbakan Erdoğan, "Biz dertliyiz dertli. Bizim işimiz gücümüz var. Yan gelip yatmıyoruz, çalışıyoruz gece gündüz demeden. Biz bu ülkeye sevdalıyız. Kim ne derse desin. Ben bu ülkede Kürt'üne de aşığım, Laz'ına da aşığım, Çerkez'ine de aşığım, Boşnak'ına da Arnavut'una da aşığım. Hiçbirine ayrım yapmam mümkün değil. Ama ben hepsinden bir şey istiyorum: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayı söylemekten de asla kaçınmayın! Onun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz." dedi.

Terör sorununun çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, "Bazıları gazilerimizi bir yerlere yürütmüşler veya yürümüşler. Ben o gazi kardeşlerimize sesleniyorum: Bilesiniz ki bu ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutların gelmesini istemiyoruz. Onların asgariye inmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Gazilerimizin de sayısının minimize olmasını istiyoruz. Diyeceksiniz ki 'terör sıfırlanır mı?' Böyle bir söz veremem. Dünyanın hiçbir yerinde terörü sıfırlayan ülke olmamıştır. Minimize edebiliriz. Burada hep birlikte elimizi taşın altına sokmalıyız. Bize fatura kesmek isteyenler, 30 yıldır bu ülkeyi yönetenler bu iş başladığında neredeydiniz, ne yaptınız?" şeklinde konuştu.

ŞEHİT YAKINLARINI UNUTMAYIN!

Başbakan Erdoğan, konuşmasında bayramın birlik ve beraberlik vesilesi olması temennisinde bulundu.

Erdoğan, "Bayramda birlik ve paylaşma duyguları doruk noktaya ulaşıyor. Kin, nefret ortadan kalkıyor. İnşallah bu bayram gönüllerdeki hasretlere son verir, gönüllerdeki yangınlara su serper." dedi.

Partililerden şehit yakınlarını unutmamalarını isteyen Erdoğan, "Bayramlara buruk giren şehitlerimizin yadigârlarını, ailelerini, çocuklarını, kahraman gazilerimizi, yetimlerimizi unutmayalım. Yol gözleyen, ziyaret edilmeyi bekleyen yaşlılarımıza gidelim, onların gönüllerini alalım." tavsiyesinde bulundu.

BURAYA GELENLER FARKLI YAKLAŞIM ORTAYA KOYDU

Erdoğan, salona gelen partililere teşekkür ederek, "Bu toplantıyı bir teşkilat bilinci olarak görüyorum. Zira şu an ailesiyle birlikte bayramlaşmada olan kardeşlerim olduğu gibi bir teşkilat bilinci içerisinde teşkilat mensupları olarak eş dost hep beraber burayı tercih etmek suretiyle farklı bir yaklaşımı ortaya koydunuz." dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, salonda bulunan partililerle tek tek bayramlaştı
Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.