Başbakan Erdoğan konuşuyor CANLI

Başbakan Erdoğan konuşuyor CANLI

Başbakan Erdoğan il başkanları toplantısı konuşması

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:


Terör örgütü yeni bir ihale almıştır ve kirli oyunların içerisine girmiştir. Terör örgütü saldırılarıyla hiç bir netice alamayacağını biliyor. Bu saldırı farklı amaçlara sahne oluyor. 30 yıl önceki senaryolar tekrar sahneye sürüldü.

Türkiye şu anda demokrasi alanında ciddi adımlar atılıyor. Anayasa değişikliği çalışmalarımız ne zaman parlamentoya geldi bize karşı yeni bir cephe oluştu. Bizim karşımızda CHP, MHP, BDP ve imralı vardı. 

Milletvekillerinin oy kullanamamaları milletvekilliğinin özüne aykırıdır. Oy bir tescil olayıdır. eğer oyunuzu kullanmıyorsanız bunun adı tescil değildir. Gelip kürsüde zaman çalmanın tezgahtarlığına soyunma. BDP'ye bakıyorsunuz hep aynı şeyde. Bunlar örtüşüyor. Bir maddede 3-4 vekilin olumsuz oy kullanılması sürecinde 'bizim partimiz sürekli kapatılıyor' diyenler adeta zil takıp oynadılar. 

İşte böyle bir dönemde terör devreye giriyor. Ekonomimiz teröre rağmen muhteşem bir performans sergiliyor. Türkiye'nin büyüme tahminleri sürekli yukarıya doğru revize ediliyor. İşte böyle bir zamanda terör tekrar devreye giriyor. Bu bir tesadüf değildir. Terör örgütü önceki dönemlerde iç politikayı ekonomiyi etkilemek için nasıl daha önceden piyasaya sokulduysa bugün de aynı oyuna getirilip devreye sokuluyor. 

Eğer yasama, yürütme, yargı dayanışma içerisinde olmazsa bu işin bir tarafı sürekli eksik kalıyor. Askeri güçlerimiz elinden geleni azami bir şekilde yapıyor. Bu mücadelede sonuna kadar elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Terörle mücadele eden askerimizin polisimizin moralini bozacak açıklamalardan herkes kaçınmalıdır. bu süreci istismar etmeye çalışanlar bunu alışkanlık haline getirenler en az terör örgütü kadar suçludurlar.

Şu ana kadar çetelerle mücadelede bir çok şey ortaya çıkartıldı. Hepsinden de Allah'ın izniyle hesap soracağız.

Bir kaç gün önce 9 tane yargı mensubu hakkında bir karar verildi. Böyle bir karar verme yetkisini kendisinde nasıl görüyor? bundan sonra bu yönde yeni davalar açılmayacak mı? Açılacak.. bu ideolojik bir karardır. Buna ben de inanmıyorum milletim de inanmıyor. Yargı bu kararıyla güvenirliğini adeta bitirmiştir. 9 tane hakime siz böyle bir karar verdiğinizde artık yargıya kimsenin güveni kalmaz. Yasama yürütme yargı; üçünün de ortak noktası her şey Türkiye için olmalıdır. Bu ülkenin sıçramasına yardımcı olmalıdırlar. 

Terör örgütü kurulduğu günden beri benim Kürt kardeşlerimin sözcüsü olmamıştır ve olmayacaktır.  Terör örgütü bir maşa ve bir figüran olarak kullanılmıştır. Bu ülke demokratik, laik ve sosyal hukuk devletidir. Hukuk devletinin gereği neyse onu yapmalıdır.

Terör örgütünün kirli planlarını ortaya çıkaracağız. Gerilimden çatışmadan medet umuyorlar. Biz teröre inat demokrasi diyeceğiz. Kardeşlik diyeceğiz. Teröre inat yatırım diyeceğiz üretim diyeceğiz. 

BDP'li belediyeler bize engel oluyor. Gidin burada yatırım yapmayın diyorlar. Onlar ayrıştırıyorlar ama biz bütünleştirmeye devam edeceğiz. Biz meseleleri en geniş anlamda masaya yatırdık. 

Yatırım adına ne yapmışlar? Yollara mı bakmışlar, sulara mı bakmışlar? İşleri sadece ideolojik olarak neler yaparızın derdindeler.. Gelin de benim vatandaşım temiz su içebiliyorlar mı? ama lafa gelince çevreciliği de kullanıyorlar. nemalandıkları alanlar ortadan kalkmasın istediler. toplumu tedirgin etmeyi ve süreci sabote etmeye çalıştılar. 

TBMM'de uzlaşma aradık, orada da kapıları kapattılar. Milli birlik projesine Anayasa değişikliğine kimler karşı çıktı? Başarılar Ak Parti'nin hanesine yazılmasın diye karşı çıktılar.

Biz her türlü riski göze alıyoruz ve taşın altına elimizi değil vücudumuzu koyuyoruz. Yeterki gözyaşı dursun çocuklarımız ölmesin analar ağlamasın. 

Şimdi de kamuoyunda taş atan çocuklar konusu var. Her kesimde tartışma var. Onlar dedikodu yapıyor biz çalışma yapıyoruz. Teklifi meclise getirdik. Şimdi bunlara bakın buna kimler karşı çıkacak kimler destekleyecekler? Çıkmışlar açılımdan sonra terör arttı diye açılımı karalamaya çalışıyorlar. Biz taş atan çocuklarla ilgili düzenlemeyi parlamentoya getirip geçireceğiz. Onlar ne kadar zaman çalarızın derdindeler. 

Şu anda belirlediğimiz takvim var. Bunları bitirdik bitirdik, bitirmediysek çalışmaya devam edeceğiz. Onlar da bizimle kuzu kuzu meclise gelecekler.

Dün terör derinleştiği için çözülemiyordu, bugün sorun çözülmeye başladığı için engellemey çalışıyorlar. Terörün silah baronlarına silah tüccarlarına asla boyun eğmeyeceğiz. Ne geri çekileceğiz ne de vazgeçeceğiz. Burda oğlu dağa çıkan annelere  sesleniyorum. Şunu bilsinler kandırılıp dağa çıkan gençleri terör örgütleri savaş baronları ve silah tüccarlarının çıkarları için kullanılıyor. 18-20 yaşındaki genler kazanılmayacakları belli olan bir savaşta piyon olarak kullanıyorlar. terör bölgeye ve vatandaşlarıma felaketten başka bir şey getirmedi. Çcouklarınızı bu kanlı oyundan çekin alın. Bu kanlı oyuna sizlerde karşısınız biliyorum ama sesinizi de yükseltin. Bu kanlı oyuna ancak el ele verirseniz karşı çıkın. Yeter artık deyin ve Anadolu kadınına yakışan şekilde masaya yumruğunuzu masaya vurun yeter artık deyin.

Teröre inat biz kardeşliğimizi yükselteceğiz. Gelin milletçe bir kez daha kucaklaşalım. Karadeniz'in fındık tarlalarında, Adana'nın pamuk tarlalarında kucaklaşalım, düşmana inat aydınlık geleceği hep birlikte kuralım. 

7,5 yıl boyunca bize çok büyük bir tuzak kurdular. Çetelerde mücadele asla yılgınlık göstermedik. Yurt içinden yurt dışından Türkiye'ye yapılan kara propagandalara karşı  mücadele etmeye devam edeceğiz. İstikamati millet veriyor. Bir çok şey de söyleyebilirler, yanınıza gelip, 'çok sert gidiyoruz' diyebilirler ama biz gayet normal gidiyoruz.

Eğer biz 3 kıta 7 cihana adalet dağıtan bir milletin evlatlarıysak bunu tüm dünyaya göstermeliyiz. 

Ekonomik kriz dönemde Ak Parti'ye saldırmaya başladılar. ama götüremediler. İnanın yurt dışından lobi yaptılar. İsrail saldırısı sonrasında ya Türkiye'deki ya da İsrail'deki hükümet gitmeli diyen köşe yazarları var. Eee bunu söylersen başbakan sünepe mi? Hangi medya patronun altında çalışırsan çalış bizim için fark etmez.  

Japonya iflasın eşiğinde. Ama biz büyüyoruz. En son işsizlik rakamları da gerilemeye başladı. Biz daha önce söylediğimizde inanmadılar. Şimdi ne oldu? Bunlarda kızaracak yüz yok ki! Tüm dünyada işsizlik oranları artarken biz de düşüyor. İhracatımız geçen yılın mayıs ayına göre yüzde 25 arttı. IMF deyip durdular.. gidin anlaşın dediler. biz dedik ki kendi göbeğimizi kendimiz kestik yine kendimiz keseriz. Ne oldu IMF'le anlaşma yapmadık ve IMF'e olan borcumuzu ödemeye devam ediyoruz. 23 milyar dolar borç vardı biz geldiğimizde. DSP-ANAP-MHP.. Şimdi ikisi gitti biri var mecliste. Utanmadan söylüyorlar yolsuzluk yolsuzluk diye. Ey MHP sen mi IMF'cisin ben mi?

Biz hükümeti yüzde 73 borçla devraldık. Bu oran bugün yüzde 45'lerde. İnsaflı olun ekonomi rakamlarla konuşulur. 

İsrail'in Akdeniz'deki korsanlığının ardından Türkiye'nin susması beklenemezdi. Biz bu korsanlık karşısında susmadık susmayacağız. Türkiye'nin bu işin peşini bırakması için bazı lobiler devreye girmek istiyor. Kimse kusura bakmasın. Bazı lobiler küresel ölçekte bizim aleyhimizde kampanya başlattılar. biz içeride ve dışarıda yürütülen yürütülen kampanya karşısında susmayacağız. Millerimizin hakkını ve hukukunu korumaya devam edeceğiz. Bu sorunu bir Türkiye ABD sorunu olarak göstermeye çalışanlar yanlış yapıyor. 

bildiğiniz gibi Kırgızistan'da içimizi kanatan olaylar yaşanıyor. Biz bunu bir kardeş kavgası olarak görüyoruz. Bu konuyu bile MHP bunu bile istismar ediyor. Artık bize söyleyecek bir şey bulamıyor Güney Kore'de olan Cumhurbaşkanımıza sesleniyor. Kırgızistan Başbakan'ı ve yardımcılarıyla görüştüm. Burada yaşanan kardeş kavgası. Bunun içine direk girmek sakıncalı. Oradaki Özbek kardeşlerimizi de Özbekistan'a gitmeyi zorlamayın diye seslendik. Kırgızistan'da yeni bir ayrımcılık olmasın. Kırgız'la Özbek'i birbirinden ayırmayın dedik. Yardımlarımız devam edecek ve biran önce de Özbekistan'a gitmesi istenen vatandaşların kendi evlerinde yaşamalarının sağlanmasını istiyoruz. 

bütün il başkanlarından, ilçe başkanlarından benim bir ricam var. (yormadık değil mi sizi) Belediye başkanlarımızdan, kadın kollarımızdan, gençlik kollarından bir ricam var. Bugün her zamankinden daha fazla çalışmamız gerek. Bizim için hazırlanan senaryoları boşa çıkaralım. her sokağa her sandık mahaline ulaşmanızı istiyorum. Onlara gerçekleri anlatmanızı istiyorum. İnanı vatandaşımız AK Parti ne yaptı bilmiyor. İşçiye köylüye ne yaptı bilmiyor. Sizlere gönderdiğimiz broşürleri okuyup anlatmanız gerekli. Ne yaptı diyorlar. Üzerinden geçtiğiniz yollar gözünüze dizinize dursun. Uçak gitmeyen havalimanı kalmadı.

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.