Başbakan, bedelli askerliği referanduma götürsün

Başbakan, bedelli askerliği referanduma götürsün

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, bedelli askerlikle ilgili olarak daha önce 'halkın oyuna sunmadan olmaz' dediğini, şimdi sözünde durarak referanduma gitmesi gerektiğini söyledi.

Antalya temaslarına dün de devam eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, öğle saatlerinde kızı Azime Aslı Nadir'in evinden ayrıldı. Yol üzerindeki bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin, kendilerinin seçim projelerine sahip çıktığını iddia etti. Bunlardan birinin bedelli askerlik olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Şimdi çıkaracağız diyorlar, nasıl geleceği de belli değil. Bizim düşündüğümüz gibi mi? Bilmiyoruz. Başbakan, açık çağrı yapmıştı. Böyle bir şey olursa referanduma gideceğiz diye. Er adam sözünden dönmez. Bekliyoruz, referanduma götürsünler bakalım. Söz verdiler, bir başbakan yalan söyler mi? Bir başbakana yalan söylemek yakışmaz. Milletin önüne çıktın söyledin, 'referanduma götüreceğiz' dedin." görüşünü dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonu-'nda partililere hitap etti. Burada da bedelli askerlik konusuna değinen Kılıçdaroğlu, partisinin bedelli askerlikle ilgili şartlarının belli olduğunu hatırlattı ve ekledi: "Yoksul çocuklardan para alınmayacak."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a 'istifa et' çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, Meclis İdare Amiri Salim Uslu'nun, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un uyarısına rağmen kürsüyü terk etmeyen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i iterek kürsüden uzaklaştırmasına da tepki gösterdi.

Kamer Genç'e sahip çıkan Kılıç-daroğlu, "Bunu yapan kişiye bir yaptırım uygulanması lazım. Başkan bunu oylamaya sunuyor, AK Parti'nin oyuyla reddediliyor. Bu davranışı içinize sığdırabiliyorsanız size bir şey demiyorum." diye konuştu.

CHP lideri, Kurban Bayramı'nın 4. günü Silivri'ye yaptığı ziyarete de değindi. Silivri'de "bir adalet tiyatrosu oynandığını'' öne süren Kılıçdaroğlu, salonda bulunan bir kişinin, "Bunlar seçimle gitmeyecekler'' sözlerine şu karşılığı verdi: "Biz demokratik yollardan her türlü mücadeleyi yapacağız. Halkı ikna edeceğiz. Halkı yanımıza alacağız. Bütün mesele biz halka güven vermek durumundayız. Onun yolu hep beraber çalışmaktan geçer.''

Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.