Bakanlıktan Rotasyon Kulisleri!!!

Bakanlıktan Rotasyon Kulisleri!!!

Bakanlıktan Rotasyon Kulisleri!!!

Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatı yöneticilerin atama ve yer değiştirmelerini düzenleyen yönetmelik uzun süredir bekleniyor, konuşuluyor, tartışılıyor.

Yazıla çizile bıkkıntı veren yönetmelik en son Sayın Bakan’ın il müdürleri toplantılarında dile getirmesiyle yeniden gündeme oturdu.
Aldığımız en son bilgilere göre üç değişik yönetmelik taslağı hazırlanarak Başbakanlığa gönderilmiş. (Bu arada hala üç değişik taslağın konuşuluyor olması bile bu işin daha ne kadar uzayabileceği konusunda endişeleri artırıyor.
Bu üç yönetmeliğin birincisi daha önceki hükümet zamanında hazırlanan ve somut puana ve kıdeme göre atamayı esas alan bir yönetmelik. Bu yönetmeliğe göre somut ve kıdeme göre yani tamamen objektif atama şekli esas.
İkinci taslak biraz daha ortada. Bu yönetmelikte de puan ve kıdem esas alınıyor ama kişinin çalışmaları ve öz geçmişi puansal değer olarak karşımıza çıkıyor. Her ne kadar performans ölçekli gibi görünse de adam kayırmacılığa kapı açmasından endişe edilen bir seçenek.
 

Üçüncü ve son yönetmelik taslağına göre ise yöneticilerden sadece tercihler alınacak ve her türlü inisiyatif kurulacak komisyona verilecek.
Bu arada şube müdürleri için her üç yönetmelik alternatifinde de sadece puan esas alınacak. Şube müdürleri komisyon marifetiyle atanmayacaklar.
Bir başka ayrıntı da şu: Eğer bir ilçede hem ilçe müdürü hem de şube müdürlerinden tamamı rotasyona tabi ise bunlardan kıdemi en az olanı bir defaya mahsus olmak üzere 1 yıllığına rotasyondan muaf tutulacak. Buradaki amaç ilçe yönetimindeki tüm hafızayı bir anda silmemek.
 

Yönetmeliğin ocak sonunda açıklanacağı, nisan ayında başvuruların alınacağı, mayıs ayında değerlendirmelerin yapılacağı ve 15 haziran- 15 temmuz tarihlerinde herkesin ilişiğini keserek yeni görevlerine başlayacağı kesin olarak konuşuluyor.
(...)
 

Bu arada Bakanlığı en çok meşgul eden konulardan biri de denetim. Bakanlıkta denetim işinin bakanlık denetçileriyle il eğitim denetmenlerinin entegre edilmesi marifetiyle tek çatı altında toplanması konuşuluyor.
Bir seçenek olarak da bölge sistemine geçilmesi düşünülüyor. Bölge sistemine göre bakanlık denetçileri il eğitim denetmenlerinin başında bulunacaklar.
 

Mevcut durumun devam etmesi halinde ise taşra yöneticilerinin tepkilerine neden olan eğitim denetmenlerinin yeni statülerinin değiştirileceği ve 652 sayılı KHK’daki ve MEM yönetmeliğindeki hükümlerin değiştirileceği söyleniyor.
 

İl eğitim denetmenlerinin hem taşra yöneticileri hem de lise öğretmenlerini denetlemeleri, onlara rehberlik etmeleri ve onları iş başında yetiştirmelerinin gerçekçi olmadığı, uygulanabilir olmadığı hususunda Bakanlıkta birçok yetkili görüş birliğine varmış durumdalar.
İl eğitim denetmenlerinin sadece ilköğretim okullarında rehberlik görevinde bulunmaları ve eski pozisyonlarına döndürülmeleri çok ciddi şekilde konuşuluyor.
 

Adil TÜRK personelmeb.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum