Bakanlıktan çocuklara yeni yıl hediyesi

Bakanlıktan çocuklara yeni yıl hediyesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ali Dayı Çocuk Kütüphanesi'ni Ankara'nın ilk örnek çocuk kütüphanesi olarak yeni yılda çocukların hizmetine sunuyor.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, 2010 yılında projelendirme ve yeniden yapılandırma çalışmaları tamamlanan, iç ve dış onarımı ile bahçe peyzajı yapılan, kütüphane mobilyaları ve donanım malzemeleri çocuklar için özel olarak tasarlanan Ali Dayı Çocuk kütüphanesini hizmete açılıyor. Kütüphanede, çocuklara küçük yaşlardan itibaren iyi birer okur olma bilinci ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla zengin ve güncel bir koleksiyon oluşturulurken, Bakanlık tarafından eğitsel oyuncak ve araç gereçlerle desteklenen kütüphanede çalışmak üzere bir kütüphaneci ve bir de sınıf öğretmeni görevlendirdi.

Ali Dayı Çocuk Kütüphanesi'nin alt katı 3-7 yaş arası çocuklara hizmet vermek üzere deniz ve orman temalı "Okul Öncesi Çocuk Bölümü" olarak düzenlenirken, "İlköğretim Bölümü" olarak hazırlanan kütüphanenin üst katında ise, 7-14 yaş arası çocuklara hizmet verilecek. Kütüphanede velilerin çocuklarını bekleyebilecekleri, aynı zamanda da kütüphane hizmetlerinden yararlanabilecekleri bir bölüm de hazırlandı
AKŞAM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.