Bakan'ın baskını sevk zincirini durdurdu

Bakan'ın baskını sevk zincirini durdurdu

Isparta'da 4 ay önce başlatılan sevk zinciri uygulaması 1 Temmuz 2009 tarihine kadar geçici olarak durduruldu. Uygulamanın sona ermesinde Bakan Akdağ etkili oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın geçtiğimiz günlerde Isparta'ya gelerek tebdili kıyafetle denetim yapmasının ardından bir rapor hazırlanarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduğu belirtildi. Buna göre, Bakanlar Kurulu'nda görüşülen uygulama ile ilgili karar 17 Ocak 2009 tarih ve 27103 sayılı resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan düzenleme sonucunda, Isparta ile birlikte 4 şehir pilot il seçilerek sevk zinciri uygulaması başlatılmıştı. Uygulama hastaların kayıtlı oldukları aile hekiminden sevk alarak devlet ve özel hastanelere gitmesini öngörüyordu. Ancak, sancılı başlayan uygulama vatandaşların ciddi tepkisine neden oldu. Isparta İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, sevk zincirindeki yaşanan aksaklıkları bir rapor halinde hazırlayarak, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlığa bildirdiklerini söyledi. Önal, uygulamanın başladığı günden itibaren, sağlık hizmetlerinin sunumunda sıkıntı yaşandığını, olumsuzlukların zaman zaman kamuoyuna yansıtıldığını belirtti. Önal, "Sevk zinciri uygulamasının daha da olgunlaştırılması için zamana ihtiyaç duyulduğu ortaya çıktı. Uygulama süresince gerekli gözlem ve analizlerimizi ilgili yerlere ilettik. Sağlık Bakanımızın da ilimizde yaptığı incelemeler sonrasında böyle bir karar alındı." dedi.

www.haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.