Bakan YSK kararını tanımadı

Bakan YSK kararını tanımadı

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, gündemdeki bazı konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şahin Tunceli'de seçim öncesi yapılan yardımlarla ilgili Yüksek Seçim Kurulu'nun duyurduğu suç kararını değerlendirdi: Yardımlar YSK kararı dışındadır.


Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “Yargının 'bizden'i, 'sizden'i olmaz. Böyle bir izlenim adalete ciddi gölge düşürür” dedi.

Şahin, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı, internette ve basında yayınlandı. Mukaddes Eruygur, '12 ve 14'üncü ağır ceza mahkemeleri bizden' diyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Şahin, “Yargının 'bizden'i, 'sizden'i olmaz. Böyle bir izlenim adalete ciddi gölge düşürür. Yargı mensupları, bu konuda son derece titizdir, titiz olmalıdır, titiz olmak zorundadır. Birtakım basın yayın organlarına ve internet sitelerine yansıyan o konuşmayla ilgili bir bilgim yok. Doğru mu, değil mi bilmiyorum” diye konuştu.

Adalet Bakanı Şahin, “İnceleme başlatmanız söz konusu mu?” sorusu üzerine, henüz inceleme başlatmadığını söyledi. Şahin, şunları kaydetti:

“Bakanlığımızın görev alınına giriyor mu, girmiyor mu, onu önce değerlendirmem gerekir. Ama buna benzer bir takım konuşma iddiaları zaman zaman internet sayfalarına düşüyor. Gerçek mi, değil mi, bunun araştırılması ve kamuoyunun da bu konuda aydınlatılması gerektiğine inanıyorum. Kafaları bu konuda karıştırmaya, kamuoyunun kafasında istifhamlar uyandırmaya hakkımız olmadığı kanaatindeyim.”

YSK KARARI

Şahin, Tunceli Valiliği'nin dağıttığı beyaz eşya ile ilgili YSK kararının hatırlatılması üzerine, sosyal yardımların Yüksek Seçim Kurulu kararı dışında olduğunu söyledi. Şahin, “yüksek Seçim Kurulu kararı birinci derecede siyasi parti ve adayları bağlar” dedi.

YSK kararının seçim takviminde ilgili kişileri bağlayacağına dikkat çeken Şahin, “Uyması gereken kim ise uyacaklardır” diye konuştu.

Şahin, seçimlere siyasi partiler ve adayların katılacağını vurgulayarak şöyle dedi: “YSK'nın bu konuda ki kararı ne ise seçim takvimi bağlamında uyulması gereken kişi kurumlar kim ise uyacaktır. Seçimlere siyasi partiler ve adaylar katılırlar. Siyasi parti ve adayların uyması gereken prosedür ve seçim takvimi açıklanmıştır. Açıklamanın birinci derecede muhatabı siyasi parti ve adaylardır. Kamu kuruluşları sosyal faaliyetleri devam ettirirler. Okul yardımı 'seçim var' diye kesilmez. Parasal destekler 'seçim var' diye kesilecek değil. Yardımlar YSK'nın dışındadır diye düşünüyorum.”

Seçim sathı mahaline girildiğinde vakıfların yardım yapamayacağına diar bir hüküm olmadığını da dile getiren Şahin, “Beyaz eşyamı, paramı mı nasıl bir yardım yapacakları kendi mevzuatları içinde vardı” dedi.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.