Bakan Yılmaz'dan Mülakatta Geçti-Kaldı Açıklaması

Bakan Yılmaz'dan Mülakatta Geçti-Kaldı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen adaylarının geçti kaldı taleplerine yönelik açıklama yaptı. Ancak bu talebin uygun olmadığına yönelik gerekçesi inandırıcı değildi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'taki Kanal 58 TV'de, Gündem Özel programına katıldı. Programın, öğretmen adaylarını ilgilendiren bölümü şu şekildedir:

SORU: Öğretmen adayları, öğretmen alım sürecindeki mülakatın "Geçti kaldı" şeklinde olmasını daha sonra KPSS puanına göre sıralama yapılmasını istiyor. Bu konuda ne diyorsunuz?

BAKAN İSMET YILMAZ: Birincisi herkes müracaat edemiyor öğretmen alımına. 50 ve üzeri KPSS puanını almak gerekiyor. Daha sonra 3 katı içine girmek gerekiyor. Benim atadığım adaylar 3 katı aday arasına girenler. Yani başarılı adaylar. Siz TV'nize herkesi alıyor musunuz? Öğretmen spikerden daha mı az değerli? Öğretmenin konuştuğunu anlattığını öğrencinin anlaması lazım, kendine özgüveni olması lazım. Anladığını anlatabilmesi lazım, liderlik kişiliğinin olması gerekiyor, doğru mu? Dolaysıyla bunları yapabilmek için mülakat şart.

Kaldı geçti de makul olabilir de... Şimdi şunu yapıyoruz. Bir önceki sınavdan 85 ile atanan var. O gitmezse onun yerine 84 puanı olanı atayacağız. Geçti kaldı olursa bu olmaz. 1500 kişi var böyle, gitmeyen. 84'ü atayabilmem için geçti kaldıya değil derecelendirmeye ihtiyacım var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.