Bakan Yılmaz'dan Baydemir'e ziyaret

Bakan Yılmaz'dan Baydemir'e ziyaret

Güneydoğu Anadolu Projesi'nden (GAP) sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.

AK Parti milletvekilleri Abdurrahman Kurt, Kutbettin Arzu ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile belediye binasına gelen Bakan Yılmaz'ı Baydemir kapıda karşıladı.



GAP'tan sorumlu bakan olarak Diyarbakır'ı çok önemsediğini belirten Yılmaz, Diyarbakır'ın, tarihî dokusu ve potansiyeliyle son derece önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. Yılmaz, bütün kesimlerin katılımı, işbirliği ve dayanışmasıyla Diyarbakır'ın çok daha yaşanabilir, GAP kapsamında hızla gelişen, kalkınan bir kent olmasını dilediklerini bildirdi.

Osman Baydemir de ziyaretten memnun olduğunu ifade ederek, "İnanıyorum ki Diyarbakır tüm Ortadoğu coğrafyasında kültür, sanat ve ticaret merkezi olma yolunda kentte bulunan tüm dinamiklerle birlikte çalışarak mutlaka o hedefe ulaşacaktır." dedi. Baydemir, Diyarbakır'ın başarmasının, ekonomik ve sosyal kalkınmasının, bölgeler arası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılmasının Türkiye'nin başarması olduğunu belirtti. Diyarbakır'ın, GAP'ın merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Baydemir, "Büyük bir memnuniyetle tüm projelerin başarısı için yerel ve merkezin kolektif akılla, ortak akılla bütün problem alanlarının aşımı konusunda katkı sunmak isteriz, bütün projelerin paydaşı olmak isteriz." diye konuştu. Baydemir, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'a kilim hediye etti ve plaket verdi. ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.