Bakan Yıldız'dan önemli açıklamalar

Bakan Yıldız'dan önemli açıklamalar

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılandırılması için açıkladığı 15 maddeyle ilgili olarak, "Bu tür detayları her platformda işlemenin doğru olmadığı kan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bayram tatili için ailesiyle birlikte Bolu’da çam ormanları arasındaki mesire alanı Gölcük’e gitti. Göl kenarındaki devlet konukevine yerleşen Bakan Yıldız, bir süre istirahat ettikten sonra göl çevresinde yürüyüşe çıktı. Bakan Yıldız, tatil nedeniyle piknikçilerin akın ettiği Gölcük’e gelenlerin bayramlarını kutladı. Minik çocukları kucağına alıp seven Bakan Yıldız, tatilcilerlede bir süre sohbet etti.

Ankara’dan günübirlik Gölcük’e gelen 78 yaşındaki Zeynep Işıktaş, bayramını kutlamak için yanına giden Bakan Yıldız’a emekli maaşlarının düşüklüğünden şikayet ederek, "Bizim emekli maaşlarımıza niye zam yapmıyorsunuz. 600 TL ile kim geçinebilir söyleyin bana? Dulları yetimleri arada sırada yoklayın" dedi. Bakan Yıldız, yaşlı kadına emekli maaşlarını belirli oranda arttırdıklarını belirterek, "Emekli maaşlarımızı belli bir oranda artırdık. Türkiye güçlendikçe, Türkiye’nin elindeki kaynaklar daha da arttıkça 9 yılda nasıl Türkiye nasıl üç katına çıktı. İnşallah 2023 yılına kadar üç katına daha çıkacak. İlk öncelikle vereceğimiz emeklilerimiz" diye konuştu. Zeynep Işıktaş, daha sonra kulağına eğildiği Bakan Yıldız’a halasının oğlu olduğunu söylediği TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i şikayet ederek, "Cemil Çiçek halamın oğlu, ama telefonlarımı açmıyor" dedi.

Göl turu sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, Hüseyin Çelik’in, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden yapılandırılmasına ilişkin açıkladığı 15 maddeyi değerlendirerek, şunları söyledi: "Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye’nin normalleşmesiyle alakalı bütün sektörlerinde, bütün kamu kurumlarında öncekinden daha normal bir Türkiye görüp, bulacağız. Bunun istisnası sadece bir kurum değil. Bütün bu demokratikleşme yolunda bir normalleştirme süreci olarak görüyorum. Ama hangisi kaldırılır, kaldırılmaz o konulara girmiyorum. Bütün ciddiyetiyle spekülasyonlara da kapılmamak lazım. Bizim ordumuz son derece güçlü. Hem bölgesinde, hem NATO seviyesinde önemli bir birlik. O açıdan bunun kendi iç düzenini, disiplinini yine Genelkurmay Başkanlığı sağlayacaktır. Bu açıdan bu tür detayları her platformda işlemenin doğru olmadığı kanaatindeyim" Bakan Yıldız, göl çevresinde tur attıktan sonra konukevinde istirahate çekildi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum