Bakan Dinçer, eleştirileri ve ne yaptığını anlattı
Bakan Dinçer, eleştirileri ve ne yaptığını anlattı
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitim dünyası için yapılanları aracısız olarak öğretmenlere uzaktan eğitim yoluyla anlattı. Dinçer, görevden alınan bürokratlar, şiddete uğrayan öğretmenler için yapılanlar ve kendisini protesto ederek dışarı çıkan bir kısım sendika üyesi öğretmenlere yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer uzaktan eğitim yoluyla yaptığı bilgilendirmede, Bakanlıkta daha önce 350 yönetici bulunduğunun, bunların çoğunluğunun hiç yabancı dil bilmediğinin ve yaş ortalamasının 58-59 olduğunu belirtti. Dinçer görevden alınan bu bürokratların bazı sendikacılar aracılığıyla da, Bakanlıkta hiç öğretmen kökenli bürokrat kalmadığı yönünde kamuoyunu yanılttığını vurguladı
Yeni yapılanmada 16 genel müdürlük ve toplam 90 üst yönetici olduğuna dikkat çeken Dinçer "Bunların, yüzde 95'i en az 5 yıl öğretmenlik yapmıştır. Yüzde 60'ı yüksek lisans ve doktora mezunudur. Ben özellikle yüksek lisans ve doktora yapanlara teşvik olsun diye böyle bir şeyi yaptım. Yüzde 40'ı bir yabancı dili çok iyi anlıyor, okuyor ve yazıyor. İçimizde sadece Almanca, İngilizce bilen değil, Rusça ve hatta Çince bilen arkadaşlar var. Bu sayede dünyadaki analizleri daha net yapabilir hale geldik. Bu arkadaşların ortalama yaşı 38 civarındadır." dedi.
Bazı arkadaşların kendinin de işletmeci olduğundan dem vurarak tüm Bakanlık üst yönetimini öğretmenlerden müteşekkil görmek istediğini belirten Dinçer "Kimya öğretmenin Genel Müdür, Matematik öğretmeninin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olduğu bir yapı doğru bir yapı değildir." dedi.
Kesinlikle görevden aldığı kişilerden daha zayıf birini yönetime getirmediğinin bilinmesini isteyen Dinçer, "Ben işletmeci değilim. Ben profesyonel anlamda yönetim ve organizasyon işiyle ilgilenirim" dedi.
Bakanlığın genç ve dinamik yapısını 2 yıl sonra çok daha net göreceksiniz
Bakan Dinçer: İşin ehli olan arkadaşları görevden almışsam yıprandıkları için almışımdır ancak kesinlikle görevden aldığım insandan daha zayıf birini göreve getirmediğimi açık ve net bir şekilde bilmenizi istiyorum.
Milli Eğitim Bakanlığı her zamankinden daha dinamik ve genç bir yapıya doğru gidiyor. "Bakanlığın genç ve dinamik yapısını 2 yıl sonra çok daha net göreceksiniz" diye vurguladı. Bakanlığımız çok yeni uygulamaları gündeme taşıyor bunları web sitesinden sizlere duyuruyoruz lütfen bunları takip edip sahipleniniz dedi.
Okulda şiddet sorunu için çocuklarımıza mutlaka eğitim vermeliyiz
Aile içi şiddetin okul içi şiddetin önlenmesi sizin yapabileceğiniz bir çaba ancak sizlerle biz bu işi çözebiliriz polisiye tedbirlerle çözemeyiz. Okullarımızda sadece çocuklarımıza dikkat etmeyelim kantin ve servislerde çalışanların düzgün, ehliyetli ve dürüst insanlar olduklarından emin olalım. Çünkü şiddet ve taciz ile ilgili çok sayıda mektup alıyorum. Öğretmenlerimiz saldırıya uğradıklarında hemen durumun ne olduğunu anlamadan sendika başkanlarının çıkıp öğretmene sahip çıkılmıyor diye bağırmalarını anlamakta zorlanıyorum şeklinde açıkladı.
Bu eğitimi almayanların hiçbiri terfi beklemesin
Okul idarecilerine ve il yöneticilerine yaptığımız toplantıda bazı arkadaşlarımızın imza atıp çıktıkları yönünde şikayetler geldi bunları inceliyoruz. Öğretmenlerimizin bazıları değişik gerekçelerle salondan ayrılmak isteyebilir, yahutda imza atıp gidebilir bütün bunları yapmak münkün ama soruyorum bunun kime ne faydası var? "Bu eğitimi almayanların hiçbiri terfi beklemesin" diye vurguladı.
Millî Eğitim Bakanlığı'nın Yeni Yapısı temalı video için tıklayınız.
Eğitimde Başarıyı Artırma Yolları başlıklı video için tıklayınız.
Eğitim Sorunlarının Tartışılması temalı video için tıklayınız.
Eğitimin Niteliğinin Tanımlanması temalı video için tıklayınız.
Eğitim Sisteminde Paradigma Değişikliği Örnekleri temalı video için tıklayınız.
Toplumun İhtiyaçlarına Uygun Açık Sistem İhtiyacı temalı video için tıklayınız.
Eğitim Sektörünün Fizyolojik İhtiyaçları temalı video için tıklayınız.
Değişen Dünyada Eğitimin Yeri temalı video için tıklayınız.
Eğitim Sistemiyle İlgili Yapılan Araştırmalar ve Sonuçları temalı video için tıklayınız.
Türkiye Eğitim Sisteminin Dünya Ortalamasındaki Yeri temalı video için tıklayınız.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.