Bakan Dinçer, 81 İl Temsilcisi Öğretmeni Kabul Etti

Bakan Dinçer, 81 İl Temsilcisi Öğretmeni Kabul Etti

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmen temsilcilerini Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen törende kabul etti.

Bakan Dinçer, 'Temel hedefimiz; öğretmenlik mesleğini bugün olduğundan daha iyi noktalara taşımak ve sorunlara ilişkin kalıcı çözümler üretmektir' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Van'daki depremde hayatlarını kaybeden öğretmenlerin çalıkuşu misali evinden, ailesinden ayrılarak öğrencilere ışık olmaya, onların hayatlarını değiştirmeye çalıştığını, hayatını kaybeden öğretmenlerin anılarını yaşatmak için öğretmenlerin isimlerinin memleketlerindeki okullara verileceğini söyledi. Milli Piyango İdaresinin Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 40'ın üzerinde okul yaptırdığını ve bu okulların adlarının da depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin isimleriyle değiştirileceğini ifade eden Bakan Dinçer, öğretmenlerin anılarını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

''Yıkılan çürük binaları bir insanın yaptığına, bir insanın denetlediğine inanmak oldukça zor'' diyen Bakan Dinçer, şunları söyledi: ''İnsan dışındaki tüm canlılar dünyaya geldikleri gibi ölmektedir, bir tek insan yaşadığı müddetçe insanca yaşamanın ve insan kalmanın mücadelesini vermektedir. Yusuf Has Hacip 11. yüzyılda 'insan çok, insanlık az' diye seslenmiştir. Her an, her dakika insanca erdemleri çoğaltarak ve insanlıktan çıkmamak için mücadele etmek zorundayız. İnsan yetiştirme sanatı olan eğitimin en önemli işlevlerinden biri de budur. Sevgi, hoşgörü, kendine ve çevreye saygı, insana saygı, farklılıklara tahammül gibi insanı insan kılan değerleri çocuklarımızın içselleştirip, davranışa dönüştürme sürecine öğretmenleriniz rehberlik etmektedir.

Bir çocuğun yolunu bulmasında, içindeki potansiyeli ortaya çıkarmasında, doğru tutum ve davranışlar geliştirmesinde öğretmenlerimizin rolü son derece önemlidir. Öğrenciler de ona her gün yeni bir ilham veren, merak ve öğrenmesini güdüleyen, hayata ve dünyaya ilişkin umutlarını çoğaltan bir varlıktır. Öğretmenlere kokusunu veren öğrencisi, öğrenciye ışığı tutan öğretmenlerdir. Öğrencisine ışığını tutan genç öğretmenlerimizi, öğretmenlerimize kokusunu veren yavrularımızı yaşadığımız depremde kaybetmekten dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz, ama aynı zamanda çok önemli sorumluluklarımızın da farkındayız.''

Bakan Dinçer, yoksulluk, işsizlik, şiddet ve terör gibi sorunların çözümü için her yaşta insanın beklentisi ve ihtiyaçlarına yönelik imkan ve hizmet politikası geliştirilmesi gerektiğini belirterek, bu amaca yönelik olarak 18-20 Kasım tarihlerinde öğretmenlik mesleğinin sorunlarının tartışıldığı Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı'nın düzenlendiğini hatırlattı.

Temel hedefimiz; kalıcı çözümler üretmek

Çalıştayda öğretmenlik mesleğinin sorunlarına ışık tutacak son derece önemli tespit ve çözüm önerilerinin ortaya çıktığını, öğretmenlerin vasıflarının geliştirilmesine yönelik bir yol haritası niteliğinde olan stratejik plan çalışmalarının önümüzdeki süreçte başlayacağını ifade eden Bakan Dinçer, ''Temel hedefimiz; öğretmenlik mesleğini bugün olduğundan daha iyi noktalara taşımak ve sorunlara ilişkin kalıcı çözümler üretmektir'' diye konuştu.

Öğretmenlerin talep, beklenti, kişisel ve mesleki becerilerinin ön planda tutulduğu bir çalışma yapacaklarını anlatan Bakan Dinçer, ''Öğretmenlik mesleğinin itibarını alacağımız önlem ve atacağımız adımlarla hak ettiği düzeye çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Öğretmenin mutluluğu öğrencinin de mutluluğudur. Öğretmenin kalitesi, eğitimin de kalitesidir'' dedi.

Bakan Dinçer, bugün yaşanan pek çok sorunun temel sebeplerinden birinin eğitim olduğuna işaret ederek, sorunların çözümünün de eğitimden geçtiğini, öğretmenlere yapılan yatırımın maddi hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini kaydetti. Bakan Dinçer, ''Ülke olarak geleceğe dönük tüm hayal ve hedeflerin gerçekleşmesinin yolu eğitimden geçiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ideali, hayali gerçekleştirecek yeni nesilleri yetiştirme görevini öğretmenlere vermiş, kendisi de öğretmenlere büyük önem atfetmiştir'' dedi. Öğretmenlerin en büyük gururunun yetiştirdiği öğrencilerin kendisine, ailesine, ülkesine ve insanlığa faydalı bireyler olduğunu görmek olacağını ifade eden Bakan Dinçer, okul öncesi eğitimden, yüksek eğitime kadar eğitimin tüm basamaklarında nitelikli eğitim için çalışmaların devam ettirildiğini, Cumhuriyetin 100. yılında Uluslararası Öğrenci Başarı Değerlendirmesi'nde Türkiye'nin en başarılı ilk 10 ülke arasında yer almasının hedeflendiğini söyledi.

Bakan Dinçer'in matematik öğretmeni salonda

Konuşmasının ardından Bakan Dinçer'in, 81 ilden gelen öğretmen temsilcilerine hediyelerini vereceği, ancak Bakan Dinçer'e bir sürpriz olduğu anons edildi. Bakan Dinçer'in Karaman'da okuduğu dönemde matematik derslerine giren öğretmeni Ahmet Özer'in de salonda bulunduğu belirtilerek, Ahmet Özer kürsüye davet edildi. Bakan Dinçer, öğretmeni Ahmet Özer'e sarılarak Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Bakan Dinçer daha sonra, 81 ilden gelen öğretmen temsilcilerinin 24 Kasım Öğretmenler Gününü teker teker kutlayarak, hazırlanan hediyelerini verdi. Ahmet Özer, Bakan Dinçer'in arkadaşlarıyla iyi geçinen çok iyi bir öğrenci olduğunu belirterek, not ortalaması her zaman yüksek olan Bakan Dinçer'in okulunu yarım dönem erken bitirdiğini söyledi. Bakan Dinçer'in çok çalışkan, ileriyi gören, zeki bir öğrenci olduğunu anlatan Özer, ''Çok duyguluyum, bir öğretmenin en gururlandığı an budur. Öğrencisinin yüksek bir mevkide olması bizim için büyük gurur vericidir'' diye konuştu.

Törenin ardından Bakan Dinçer ve öğretmenler hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.