Bahçeli'nin 'istifa ettirten' mesajı

Bahçeli'nin 'istifa ettirten' mesajı

Kaset skandalında ismi geçen Didinmez ve Barutçu'nun istifalarında, Genel Başkan Bahçeli'den gelen "Hayatı kendinize zehir etmeyin" uyarısı etkili oldu

Uğur Becerikli'nin haberi

MHP'yi vuran ikinci kaset olayının merkezindeki isimler Bülent Didinmez ve İhsan Barutçu da partiden istifa edip milletvekili adaylığından çekildi. MHP'de ikinci kaset skandalının ardından Genel Başkan Devlet Bahçeli özel yaşamın gizliğini korumadığı için iktidarı eleştirmiş kendi partilerine "Ahlaki zaafları olanları aramızda barındırmayız" mesajını vermişti. Gizlice çekilmiş görüntüleri ortaya çıkan Genel Başkan Yardımcısı Didinmez ve eski İl Başkanı İhsan Barutçu'nun bu nedenle hem partiden istifa etmesi hem de milletvekili adaylığından çekilmesi beklenildi. Ancak önceki gün akşam saatlerine kadar süren beklenti gerçekleşmeyince Bahçeli'nin kızdığı öğrenildi. Bahçeli, eski Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya aracılığıyla partiye daha fazla zarar vermemeleri için bir an önce istifa etmelerini istedi. Saat 23.00 sıralarında İstanbul 1. Bölge 2. sıradan milletvekili adayı Didinmez ile 3. Bölge 4. sıradan aday olan Barutçu'nun istifaları partiye ulaştı. Aynı şekilde milletvekili adaylıklarından çekildiklerine ilişkin dilekçeleri de YSK'ya gönderen iki ismin çekilmesiyle, MHP 4 eksikle seçime girmiş oldu. Daha önce de Kırşehir 1. Sıra adayı Metin Çobanoğlu ile Adana 1. Sıra adayı Recai Yıldırım çekilmişti.

TELEVİZYONA ÇIKACAK

İstifaların gecikmesinin ise bütün günü Genel Merkez'de çalışarak geçiren Bahçeli'yi kızdırdığı öğrenildi. Bahçeli'nin istifa etmemek için ayak sürüyen adaylara "Hayatı kendinize zehir etmeyin!" mesajı ilettiği iddia edildi. Günü Genel Merkez'de geçiren Bahçeli'ye güvenlik güçlerinden de ziyaretçi geldiği öğrenildi. Bahçeli geç saatlere kadar çalışarak yeni kaset skandallarına karşı alınabilecek önlemleri düşündü. Bugün yeniden mitinglere başlayacak olan Bahçeli, Trakya bölgesinde moral arayacak. Bahçeli, pazar günü ise bir televizyon programında canlı yayına katılarak bütün sorulara yanıt verecek.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.