Bahçeli: Üstünlük ırka mezhebe göre değildir

Bahçeli: Üstünlük ırka mezhebe göre değildir

Ankara'da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi. Programda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, insanın insana derisinin rengi nedeniyle bir üstünlüğünün olamayacağını ifade ederek etti..

 

Programda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, insanın insana derisinin rengi nedeniyle bir üstünlüğünün olamayacağını ifade ederek, Yüce Rabbimiz'in yanında üstünlük derimizin rengine, kökenimizin ne olduğuna, nerede doğduğumuza ve nereli olduğumuza göre tayin edilmemiştir. Biliyoruz ki, üstünlük ırka, mezhebe, soya göre belirlenmemiştir dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hz. Peygamber ve İnsan Onuru temasıyla Ankara Arena Spor Salonu'nda Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli programda yaptığı konuşmasında, insanın insana derisinin rengi nedeniyle bir üstünlüğünün olamayacağını ifade ederek, Yüce Rabbimiz'in yanında üstünlük derimizin rengine, kökenimizin ne olduğuna, nerede doğduğumuza ve nereli olduğumuza göre tayin edilmemiştir. Biliyoruz ki, üstünlük ırka, mezhebe, soya göre belirlenmemiştir.
Yine üstünlük sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal avantajlara göre şekillenmemiş, üstünlüğün sınırları bunlara göre çizilmemiştir.Yüce dergâhta en değerli olanımız, Rabbimize karşı gelmekten en çok sakınanımızdır. Bu itibarla kutlu dinimiz İslam'ın özünde kardeşlik, gerçek anlamıyla barış ve huzur içinde birlikte yaşama ülküsü vardır şeklinde konuştu.
DOĞRU OLUNUZ' SÖZÜ TAM OLARAK ANLAŞILAMAMIŞTIR
Hz. Muhammed'in insanlara bıraktığı ahlaki öğütlerin anlaşılamadığını ifade eden Bahçeli şunları söyledi
Nitekim 'Doğru olunuz; doğruluğa yöneliniz' sözüyle, asırlar öncesinden insanlığa yüksek bir ahlak dersi vermiş, ne hazindir ki bu mana dolu sesleniş hala tam olarak anlaşılamamıştır. Elbette bu sözden ibret alınması ve hayatımıza da yön vermesi gerekirken, ısrarla kayıtsızlık gösterilmesi ve üstelik bu saplantının bazı kesimlerde zuhur etmesi kabul edilemeyecek bir hal olarak karşımızdadır.
İkiyüzlülük, sahtekârlık, talan, kayırmacılık, yetim hakkının gaspı ve hırsızlık gibi kötülükler; O'nun, Yüce Allah'ın izni ve yardımıyla inşa ettiği manevi surlara çarpmış ve etkisiz bir hale gelmiştir.
İSLAM ALEMİ, İÇİNE DÜŞTÜĞÜ İSTİKRARSIZLIKTAN KUTLU REHBERİ DOĞRU YORUMLAYARAK ÇIKACAKTIR
Irk ya da mezhep farkı nedeniyle insanın başka bir insana üstünlüğü olamayacağını belirten Bahçeli, Aziz Peygamberimizin doğumunun üzerinden geçen yaklaşık 14,5 asra rağmen, sözleri, tavsiyeleri, yaşayış ve hayatı algılama biçimi hepimiz için çok önemli öğütler içermektedir. Ve İslam âleminin, içine düştüğü istikrarsızlık sarmalından ancak yanı başında duran kutlu rehberi doğru yorumlayarak çıkabileceği kuşkusuzdur diye konuştu.
 
Haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.