Bahçeli: Etnik bölünme önce aileleri yıkar

Bahçeli: Etnik bölünme önce aileleri yıkar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bölünmüş yollara 'evet' diyoruz, ama bölünmüş bir Türkiye'yi kabul etmiyoruz” dedi

MHP lideri Bahçeli, “Kürtçe konuşan kız ya da oğlan boşanınca babasının evine gidecek. Çocuklar ne olacak? Hangi kimlik hangi kişiliğin, sosyal baskı altında nasıl bir felakete doğru gideceğini, Recep Tayyip Erdoğan, Bilal oğlun kadar düşünmüyor musun?” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bölünmüş yollara 'evet' diyoruz, ama bölünmüş bir Türkiye'yi kabul etmiyoruz” dedi. Etnik bölünmüşlüğün önce aileleri yıkacağını, sonra da milletin parçalanmasına neden olacağını kaydeden Bahçeli, “Kürtçe konuşan kız ya da oğlan boşanınca babasının evine gidecek.
Çocuklar ne olacak? Hangi kimlik hangi kişiliğin, sosyal baskı altında nasıl bir felakete doğru gideceğini, Recep Tayyip Erdoğan, Bilal oğlun kadar düşünmüyor musun?” diye konuştu.
Partisinin İzmir il kongresinde konuşan Bahçeli'nin değerlendirmeleri şöyle:
BİR GÜN HESAP VERECEKLER: Bazı siyasi densizlerin dediği gibi veya sözde aydınların kalemlerinden dökülen karaları okuduğumuzda, “bunlar kanla besleniyorlar” sözünü kendilerine iade ediyoruz. Kimin kanla beslendiğini biz biliyoruz. Diplomatlarımız Ermeniler tarafından katledilirken bunlar Ermenileri tutmuşlardır.
Kıbrıs elden çıkarken bunlar Annan Planı çerçevesinde Kıbrıs'ın Rumlaşmasına katkı sağlamışlardır. AB adına Kıbrıs'ı gözden çıkarmışlardır. Şimdi de 25 yıldır devam eden bir bölücü terörü, kardeş kavgasına dönüştürmek için kalem oynatıyorlar, televizyonlarda boy gösteriyorlar. Bunlar o nedenle kötü adamdır. Ya zehir saçmaktan vazgeçecekler ya da Türk adaletinin önüde bir gün hesap vereceklerdir.
TÜRKİYE'Yİ BÖLMENİN ÜNİVERSİTESİ: Önce “Kürt açılımları” ile yanlış bir kavram kulanılmıştır, sonra “demokratik açılıma” dönüştürerek, özünü koruyarak, Büyükada'da bazı çevrelerle görüşerek, Ruhban Okulu ile bir başka açılımın peşindedir.
Ekümenik adı altında kendisini kabul ettirmek isteyen bir patrikhanenin başı, Başbakan'a verdiği 88 maddelik, 15 sayfalık raporda, Yassıada'da ve İmralı'da üniversite kurulmasını istiyorlarmış. Neyin üniversitesini kuracaksınız? Türkiye'yi bölmenin üniversitesinin temelini mi atmak istiyorsunuz?
KÜRTLER PARÇALANMAK İSTEMİYOR: PKK Kürtçe konuşanların örgütü değildir, terör örgütüdür ve terör baskısıyla Kürtçe konuşan kardeşlerimizi pasifize ediyorlar. Kürtleri evinizde misafir edin, onlarla görüşün. Onlar parçalanmak istemiyor. Onların istediği daha iyi yaşamak.
ÇOCUKLARI NE OLACAK?: Etnik bölünmüşlük önce aileleri yıkar sonra milletin parçalanmasına neden olur. Kürtçe konuşan kardeşlerimizle Türkçe konuşan kardeşlerimizin kurdukları yuvanın kaç tane olduğunu görmek istemiyorlar. Ya kız Kürtçe konuşuyordur, ya oğlan tarafı. Bu etnik bölünmüşlük olursa bu yuvalar yıkılır.
Ayrışma çatışmayı çatışma bölünmeyi getirir. Bu yuvalarda doğan çocukların ayrılmayla yaşayacağı problemleri biliyoruz. Bu yuvaları kuranları ayrıştırmamak lazım. Ayrışırsa ne olur, boşanmalar artar. Yazık değil mi bu insanlara.
Kürtçe konuşan kız ya da oğlan boşanınca babasının evine gidecek. Çocuklar ne olacak? Hangi kimlik hangi kişiliğin, sosyal baskı altında nasıl bir felakete doğru gideceğini, Recep Tayyip Erdoğan, Bilal oğlun kadar düşünmüyor musun?
TEŞKİLATA ÇAĞRI: Kardeş kavgasına neden olacak provokasyonlara sebep olmayacaksınız. Kim nerede ne yazı yazmışsa yazsın. Okuyun, tebüssüm edin.
HESABINI SORMAZSAM NAMERDİM: İktidar sorumluluğu bize verildiğinde her yazdığının hesabını sormazsam namerdim diyorum. Bu tuzağa düşme, buna heveslenme. Kim seni bu gibi konularda teşvik ederse önce ona bak. Ayrımcılıkta seni teşvik eden senin düşmanındır. Seni uyaran belki gün gelir en yakın dostun olur. Bu oyunu bozmalıyız.

Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.