Bahçeli: Eşkıya Meclis koridorunda

Bahçeli: Eşkıya Meclis koridorunda

Bahçeli, “Eşkıya dağlarda, şehirlerde, belediyelerde ve Meclis koridorlarında Türk milletiyle ilgili hain planlarını icra etmekle meşguldür” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde artan terör saldırılarına tepki göstererek, “Eşkıya dağlarda, şehirlerde, belediyelerde ve Meclis koridorlarında Türk milletiyle ilgili hain planlarını icra etmekle meşguldür” dedi.Partisinin Ankara il teşkilatının düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Bahçeli, hükümeti Kandil’e kara harekatı yapmaya da çağırarak şöyle konuştu: “İç meselelerimiz katlanılamaz bir boyuta ulaşmışken; başkalarının senaryolarında piyon olmaya rıza göstermek doğru değildir. Hükümet aklını başına almalıdır. Atılan yanlış adımlarda ısrar edilirse, Ortadoğu’nun kör kuyularında ülkemizin boğulması kaçınılmaz olacaktır.
Kara harekâtı yapılmalı
Anadolu’nun her köşesinden feryatlar yükseliyor. Son olarak Çukurca’da sekizi asker, birisi korucu olmak üzere dokuz şehit verdik. Şehitlerimiz bundan böyle vatan topraklarına emanettir, kanlarını yerde bırakmamak Türk devleti için bir şeref meselesidir. Güzel şeyler olacak diye çıkılan yolda, iğrençlikler peşi sıra yaşanmaktadır. Üstelik ‘umutluyum’ sözünden, ‘bıçak kemiğe dayanmıştır’ sözüne göz göre göre gelindiği de meydandadır. Çok şükür sürekli olarak önerdiğimiz Kandil’e ve terörist kamplara yönelik hareket şimdilik havadan yapılmıştır. Artık hava operasyonu destekli kara harekatı bir an önce yapılmalı ve sınırötesi harekat izni mutlaka uzatılmalıdır. Kandil canilerin başına yıkılmalıdır. Şayet bunlar olursa, ‘bıçak kemiğe dayandı’ sözlerinin bir anlamı olacaktır. Ve ‘sözün bittiği yerdeyiz, sabrımız bitti’ diklenmelerinin inandırıcılığı ortaya çıkacaktır. Parti olarak biz terörle yapılacak onurlu, milli ve kararlı her mücadelenin yanında ve arkasındayız.”
Destek vereceğiz
Bahçeli,  MGK sonrası yayınlanan bildiriyi de şöyle değerlendirdi: “Geçmiş dönemdeki toplantılar sonrasında yayınlanan bildirilerden daha kapsamlı daha kararlı ifadelerle doludur. Bu bildiri doğrultusunda, siyasi istikrarın vereceği terörle mücadelenin başarılı olmasını temenni ediyorum ve MHP olarak her aşamasında kendilerine destek vereceğiz.”          

Köşk’e neden çağrılmadık

MHP, MGK’da terörle mücadelede alınacak önlemlerle ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu çağırıp partilerini davet etmeyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e tepki gösterdi. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Bu nazik süreçte MHP’nin gözardı edilmesi uygun bir yaklaşım değil. Niye davet edilmediğimize yönelik Köşk’ten bir yanıt bekliyoruz” dedi. Ataman,  Bahçeli’nin daha önce Köşk’ün yemin krizinin çözümüyle ilgili davetine katılmamasından dolayı alınganlık gösterilmemesi gerektiğini savunarak, “Türkiye’nin çok nazik ve sıkıntılı bir süreçten geçtiği bu günlerde bu tip alınganlıkların yapılması doğru olmasa gerek” dedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.