Bahçeli, "En hayırlısı Kur'an-ı Kerim dersi"

Bahçeli, "En hayırlısı Kur'an-ı Kerim dersi"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’nin yeni eğitim sistemi düzenlemesini 28 Şubat’ın rövanşını almak maksadıyla cephanelik olarak kullandığını savundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Eylül yargılamasıyla ilgili olarak da, “12 Eylül’ün sorumluluğunu 90’ını geçmiş 2 kişiye yıkmak asla doğru değildir. Fatura, 2 kişiye ihale edilemeyecek kadar derin ve kabarıktır” dedi. Bahçeli, partisinin grup toplantısında özetle şunları kaydetti:
Dershaneler kaldırılmalı
Artık çocuklarımızı, sınav zulmünden kurtarmak bir vazifedir. Hükümeti gecikmeksizin, üniversite sınavlarını bütünüyle kaldırmak için harekete geçmeye davet ediyor ve bu konuda her desteği vermeye hazır olduğumuzu buradan bildirmek istiyorum. Üç 4’ün toplamı olarak bilinen kanunun birçok mahsurlu yanları vardır. Aceleyle hazırlanmış olması, fikir alışverişine konu olmaması güvenirliğini olabildiğince sakatlamıştır. Adeta 28 Şubat’ın rövanşını almak maksadıyla cephanelik olarak kullanılmıştır. AKP, güçlendirmiş nesillerin yetişmesini değil, siyasi egosunu tatminle meşgul olmaktadır. Düzenlemenin en hayırlı tarafı imam hatip liselerinin ortaokul kısmının açılması, Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatının seçmeli ders olarak kabul edilmesidir.
Yargılamanın zamanı ilginç
Merhum Başbuğumuz Türkeş Bey’in vefatının 15’inci yıldönümünde, 12 Eylül yargılamasının başlayacak olması ise son derece ilginçtir. Dava açılmış olsa da, 12 Eylül darbeci zihniyetinin ve görünür faillerinin yargılanmasından hukuken bir netice alınamayacağı baştan beri bellidir. O talihsiz döneminin en büyük çilesini çekmişlerin başında MHP ve ülkücü hareket gelmektedir. Başbakan Erdoğan top koştururken dava arkadaşlarım ihtilalin eziyetini yaşamışlardır. Şayet Kenan Evren’den ve o dönemin faillerinden bir alacaklı varsa, emin olun ki bu herkesten önce MHP’den başkası olmayacaktır. Kovuşturmaya, 12 Eylül döneminin adli ve idari görevlilerinin, hükümet üyelerinin, işkenceci canilerin, infaz ve kolluk memurlarının dâhil edilmesi gerekmektedir. 

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.