Bahçeli; "Diline hâkim ol"

Bahçeli; "Diline hâkim ol"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelttiği “üslup” eleştirilerine sert bir dille karşılık verdi.

Bahçeli, Erdoğan'a, “Eğer edep ve izandan mahrum birisi varsa, kendisinden başkası değildir. Önerim, fitne saçan diline hâkim olmasıdır” dedi. Bahçeli, partisinin dünkü grup toplantısında özetle şunları söyledi: “Her mesele Başbakan Erdoğan'ın sinirli ve asabi siyaset tarzı yüzünden cepheleşmeleri teşvik etmiştir. Bugün bize üslup ve hoşgörü dersi vermeye çalışan Başbakan'ın bunlardan ne kadar nasipsiz olduğu herkesin bildiği gerçeklerdir. Üslubumuzdan şikâyet eden Başbakan'a hatırlatmak isterim ki, hırçın ve vicdandan azade bir siyaset anlayışının yegane sahibi yine aynı Başbakan'dır. Çiftçimize, 'ananı da al git' diyen, bir şahsın bize seviye dersi vermesi mümkün değildir, haddi de olmayacaktır. Terör örgütüyle görüşmeleri daha önce ifşa ettiğimizde, bu iddiamızı şerefsizlikle suçlayacak kadar ağzı bozuk olan birisinin, birden bire masum bir rol takınması içine düştüğü ikiyüzlülüğü göstermesi bakımından anlamlı olmuştur. Başbakanlığı asma ve kesme yeri olarak gören ve küçücük çocuklara bu şekilde öğüt veren, iftira ve çamur atma konusunda kimsenin boy ölçüşemeyeceği kişi de yine Recep Tayyip Erdoğan'dır. Siyasi nezaket ve saygı konusundaki sicili, bize tavsiye vermeye asla yetmeyecektir. Adap ve seviye konusunda bizimle boy ölçüşmesi söz konusu dahi olmayacaktır. Partimize yönelik olarak kullanılan kötü sözlerin mutlaka hesabı sorulacak, bu sinsi siyaset bezirganlığının haddi mutlaka bildirilecektir.”

Balıkçı öfkesi

TÜRK milletinin geleceğini ve Türk devletinin kaderini, kod adı 'Balıkçı' diye servis edilen meçhul ve karanlık bir kendini bilmez mi tayin edecektir? Devlet işleri ne zamandan beri bu kimliği ve sicili meçhul zevatlar tarafından yürütülmektedir? Başbakan'ın devlet yönetiminden anladığı bu mudur? Gazetelerde yüzünü dahi göstermeyen ve AKP'den aldığı talimatla aracılık yaptığı anlaşılan bir çürümüş zavallı tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin müzakere masalarına oturtulması en hafif tabirle densizliktir ve alçaklıktır.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.