Bahçeli: Bu iktidarı kapatın

Bahçeli: Bu iktidarı kapatın

MHP Lideri Bahçeli, Uşak ve İzmir'den Başbakan Erdoğan'a çattı, “Sayın Başbakan 330 milletvekiline talip olmayı biliyorsun da bu dağarcığındaki anayasayı niye milletimle paylaşmıyorsun? 'Yeni bir anayasa ile yeni bir Türkiye' sloganıyla, Allah muhafaza Tü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vatandaşların Başbakan Tayyip Erdoğan’ı televizyon kanallarında görmekten, televizyonlarını kapatır hale geldiğini savunarak, “Bugünkü iktidarı, televizyonları kapatarak yok farz etmeyin. Sandıkta da bu iktidarı kapatın gitsin” dedi. Bahçeli, dünkü Uşak ve İzmir mitinglerinde şunları söyledi:
“Başbakan 12 Haziran seçimlerinde ‘En az 330 milletvekili almalıyım ki düşüncem olan anayasa değişikliğini yapayım veya yeniden Anayasa’yı yazayım’ diyor. Sayın Başbakan 330 milletvekiline talip olmayı biliyorsun da bu dağarcığındaki Anayasayı niye milletimle paylaşmıyorsun? Hangi tuzakların peşindesin? Kime, ne sözün var? Neye mahkûmsun, neye mecbursun?
Yeter artık, git
Gel bunu milletimize anlat ki, milletimiz senin gerçek yüzünü görsün, aklının gerisindekini okusun, eğer gerçekten sana inanıyorsa, o zaman sana destek olsun, ‘durmak yok yola devam’ desin; ama partinin adını zaten Adalet ve Kalkınma Partisi olmaktan çıkartmış bir Aldatma ve Kandırma Partisi haline dönüştürmüşsün. Ülkemiz iyi yönetilmiyor. Bugünkü AKP’nin üçüncü dönemi olmamalıdır. Üçüncü dönemde ‘Yeni bir anayasa ile yeni bir Türkiye’ sloganıyla, Allah muhafaza Türkiye’nin bölünmesine yönelik bir hıyanetin kenarında olduğunu anlayamıyor. Bundan dolayı bu iktidardan kurtulmak, Türkiye’nin de kurtuluşu olacaktır. Bunun için de mutlaka sandığa gitmeliyiz ve bu iktidara ‘durmak yok yola devam sözünü’ tersine çevirerek, ‘artık yeter, bıktık, usandık senden, başımızdan git’ demelisiniz.
Bu iktidarı kapatın
Sabahın erken saatlerinden, akşamın geç saatlerine kadar süren Tayyip Erdoğan dizisinde halkın gerçekleri yok. Halkın işsizliği, geçim darlığı, ızdırabı yok. Konuşması değişmiş, üslubu farklılaşmış, yüz hatları anlaşılmaz hale gelmiş bir şahsı, ailece televizyonlarda görmekten insanlarımız artık televizyonları kapatır hale gelmiş. Sandıkta bu iktidarı kapatın gitsin.

İmralı canisini serbest bırakacak mısın
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’a İzmir’de sorular sorarak yüklendi. Bahçeli, “Eğer tekrar iktidar şansın olursa, İmralı canisini serbest bırakacak mısın? Küresel destekçilerine böyle bir söz verdin mi bunu açıkla” dedi. Bahçeli, Gündoğdu Meydanı’nda şöyle konuştu:
Şerefin varsa cevap ver
“Bizzat Başbakan’ın ağzından milletimiz 36 parçaya ayrılmış, İmralı’da yatan terörist başıyla müzakereler yapılmıştır. Şimdi de İmralı canisinin 12 Haziran’dan sonra serbest kalacağı iddiaları gündeme oturdu. İzmir’den Başbakan Erdoğan’a sesleniyorum, eğer tekrar iktidar şansın olursa, İmralı canisini serbest bırakacak mısın? Küresel destekçilerine böyle bir söz verdin mi bunu açıkla. Şerefin, haysiyetin varsa bu sorularımıza cevap ver. Siyasi bölücülerle MHP’yi yan yana gösterme ahlaksızlığı, tam bir rezilliktir. Şifrecileri koruyup, kollayan kopyacıları ödüllendiren 1 milyon 700 bin gencimizin hayallerini çökerten Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümetinden başkası değildir.
Çaresizce çırpınıyor
Başbakan, AKP’nin topyekün yıkım döneminin ve bunun ağır faturasını sürdürmeye çalışmak için çaresizce çırpınmaktadır. Binbir surat siyasetçi olarak sahneye çıkan Başbakan bu amaçla sürekli sahte gündem yaratma peşinde koşmaktan, sahte mağdur ve mazlum edebiyatı ile merhamet dilenciliği yapmaktadır.”

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.