Bahçeli: ABD’ye güvenme

Bahçeli: ABD’ye güvenme

Konya'nın ilçe ve beldelerinde temaslarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gittiği yerlerde esnaf, bisküvi arası lokum dağıttı.

Halk arasında “Püskevit” olarak söylendiği belirtilen yiyecek, Bahçeli’nin Yozgat mitingiyle gündeme gelmişti. Başbakan Erdoğan’ı eleştiren ve “Milletine güven Amerika’ya değil” diyen Bahçeli özetle şunları söyledi:

Laf ebesi

Sabahtan akşama kadar televizyonu seyrediyorsunuz. Akşamın 24.00’üne kadar devam eden bir Recep Tayyip Erdoğan dizisi. Bu kadar çok konuşma, bu kadar laf ebeliği yapmanın içerisinde, doğruyu cımbızla arayabilirsiniz. Öyle bir tablo çıkıyor ki Türkiye huzurlu güvenli mutluluk içerisinde yaşayan ülke ve bir millet. Eğer Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’yi huzurlu, işi gücü olan, hayat seviyesi yükselmiş, servetine servet katılan bir toplum olarak görüyorsa, onun gözünde miyopluk var. Sadece ve sadece yakınını, yandaşını ve hanedanlarını görüyor. Vatandaşı görmüş olsa, televizyonlardan ‘Al ananı git’ diyerek çiftçiyi, memuru şunu bunu azarlamaz. Herkesi sömürüyorsun.

Akbabalar var

Türkiye’nin üzerinde akbaba gibi uçan küresel güçler var. Bunlar Libya gibi, Mısır gibi, Afganistan gibi, Irak gibi Türkiye’yi de tehdit ve tehlike altına alabilir. Bu iktidar görevden uzaklaştırılmalı. Her türlü aldatmayla, paket ekonomisi ile iktidara tekrar isteme nedeninin bir sebebi var, o da Recep Tayyip Erdoğan’ın Yüce Divan korkusudur.

Korkacaksın

Ilgın’dan sesleniyorum. Korkacaksın Recep Tayyip Erdoğan. Çünkü Bozkurt’un nefesi ensende dolaşıyor. Bu ülkede yaptığın baskının, zulmün, 1 Ağustos toplantılarının, etnik ayrımcılığın, işsizliğin, yoksulluğun, göçün, yakınlarının, hanedanlarının servetinin hesabını senden sormazsam namerdim. Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü dönem iktidar olmak için her türlü baskıyı, otoriteyi, yalanı ortaya koyuyor. Herkesi karalıyor. Ona göre muhalefet partileri dikkate alınmayacak, unsurlar veya kurumlar. Ama öyle değil, muhalefet partileri gerçeği dillendiriyor. Omuzu düşük argo halleriyle güya herkese posta koymaya çalışıyor. Ama bilmiyor ki bu millet sabırlıdır, sağduyuludur, soğukkanlıdır. Sabrının taşmasını istemez. Ama bir sabrı taştığı anda sen bir an dahi iktidarda kalamazsın.

Abbas yolcu

Bugün de o sabır taşıyor, az kaldı, 29 gün var. 12 Haziran’da Abbas yolcudur arkadaşlar ama ne olursa olsun iktidardan gitmek istemiyor, her yola başvuruyor. Arkasında Amerika’nın, AB’nin veya bazı kuruluşların cemaatlerin yanında olduğunu söylüyor. Ona güvenerek hareket ediyor. Milletine güven Amerika’ya değil.

Yağmur ve çiçekle karşılandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Konya’nın Kadınhanı İlçesi’nde Belediye Başkanı Hulusi Çokgel’i makamında ziyaret etti. Bahçeli, daha sonra ilçe merkezindeki alanda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Alanda toplanan vatandaşlar, tören öncesi başlayan yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. Partililer, Bahçeli’yi sağanak altında izledi. Bahçeli, konuşmasının ardından yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılışını gerçekleştirdi. Bu arada partili kadınlar, Bahçeli’ye çiçek buketi verdi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17790490.asp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.