Babacan’ın takvimi şaşırdı, A takımı kazan kaldırdı

Babacan’ın takvimi şaşırdı, A takımı kazan kaldırdı

10 Eylül 2019 tarihinde “2020'ye kalmadan partiyi kuracağız" açıklaması yapan Ali Babacan’ın parti teşkilatlarını bile oluşturamadığı ortaya çıktı. Daha önce medyaya yansıyan yeni partinin A takımı konusunda da Babacan’ın sıkıntı yaşadığı, kurucular...

10 Eylül 2019 tarihinde “2020'ye kalmadan partiyi kuracağız" açıklaması yapan Ali Babacan’ın parti teşkilatlarını bile oluşturamadığı ortaya çıktı. Daha önce medyaya yansıyan yeni partinin A takımı konusunda da Babacan’ın sıkıntı yaşadığı, kurucular kurulunun bile henüz netleşmediği öğrenildi. 

“TEKLİFLERİMİZ GERİ ÇEVRİLİYOR”

Geçen hafta Ankara’da Babacan ile bir araya gelen kurucular kurulunda yer alacak bazı isimlerin görüşmede, “Takvimi açıkladık ama takvime uyamadık. Kamuoyuna birçok isim yansıdı, fakat birçoğu tekliflerimizi geri çevirdi. Kaldı ki halen teşkilatlarımız hazır değil. İYİ Partiden ayrılanlarla bile görüşülüyor. Biz kurucular kurulumuzu bile şekillendiremedik” şeklinde eleştiriler getirdiği öğrenildi.

“PARTİNİN TÜZEL KİŞİLİĞİ DE HAZIR DEĞİL”

Babacan’ın önemli isimlerle telefon trafiğinin sürdüğünü açıklaması üzerine ise, toplantıya katılan bazı isimlerin, “Telefonla örgütlenme olmaz, Sayın Abdullah Gül’de birçok kişiyi aradı ama sonuç alınamadı. Kayseri ve İstanbul’da düzenlediğimiz istişare toplantımıza da telefonla davet ettiğimiz isimlerden kimse gelmedi. Böyle giderse sıkıntı büyür. Geçen bir dost meclisinde partinin tüzel kişiliği soruldu, hazır değil diyemedim” dediği kulislere yansıdı. 

ÇİFT BAŞLI PARTİ!

Toplantıda Abdullah Gül’ün açıklamalarının da gündeme geldiği, kurulması planlanan partinin çift başlı gözüktüğünün, bunun kamuoyunda olumsuz olarak görüleceği üzerinde tartışma yaşandığı öne sürüldü. 

Babacan’ın bu eleştirilere tepki gösterdiği, Abdullah Gül’ün partiye katkısının büyük olacağını söylemesi üzerine, bir eski siyasetçinin “Oğuzhan Asiltürk gibi mi?” demesi üzerine, toplantıda gergin saatlerin yaşandığı öne sürüldü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.