Azimleri Erdoğan'ı ağlattı

Azimleri Erdoğan'ı ağlattı

Görme engelli Ömer ve Mizgin kardeşlerin atv'deki programda söyledikleri türküler ile azimleri Başbakan'ı duygulandırdı. İki kardeş ve ailesi bugün Konut'ta ağırlanacak

atv'nin sevilen programı "Bir Şarkısın Sen"e konuk olarak katılan doğuştan görme engelli Ömer ve Mizgin Taşdemir kardeşler Başbakan Erdoğan'ı da ağlattı. Erdoğan, pazar günü Ömer ile Mizgin'i telefonla arayarak, "Dün akşam beni çok duygulandırdınız, ağlattınız. Söylediğiniz türkülerden, sesinizden, azminizden çok etkilendim" dedi. Erdoğan, "türkü"yle hayata tutunan iki kardeşi, ailesiyle birlikte bu akşam Başbakanlık Resmi Konut'ta ağırlayacak. Ömer ve Mizgin bağlamalarıyla birlikte ziyaret edecekleri Erdoğan'a sevdiği şarkıları ve türküleri söylemek için hazırlanıyor. İki kardeşin zorlukla geçen hayatları ATV'nin sevilen programı ile renklendi. Ankara elemelerine katılan iki kardeş birinci oldu ancak öğretmenleri eğitimleri aksar diye programa katılmalarına izin vermedi. Sonunda iki kardeş "Bir Şarkısın Sen" programına konuk olarak katıldı. Çeşmi Siyahım" ve "Dostum" türkülerini söyleyen Ömer ve Mizgin, binlerce telefon aldı. Ancak iki kardeşi en çok duygulandıran telefon programdan bir gün sonra Başbakan Erdoğan'dan geldi.

GÖRME ENGELLİ OLDUK
Selahattin ile Vasiyet Taşdemir'in üç çocuğundan ikisi Ömer (12) ve Mizgin (10) doğuştan görme engelli. Ama onlar geçen yıla kadar herkesin göremediğini, kendilerinin de diğer çocuklar gibi normal olduklarını düşündüler. Ta ki Ankara'ya okumaya gelene kadar. Hayata türkü, şarkı söyleyerek tutunan iki kardeş, kayıt için geldikleri okulda ilk olarak baston kullanmayı öğreneceklerini duydu. İki kardeş "Biz yaşlı mıyız, neden baston kullanıyoruz?" diye sitem edince acı gerçeği öğrendiler. Ömer, bilgisayar, Mizgin ise İngilizce öğretmeni olmayı istiyor. Her ikisi de gitar, darbuka, ut, piyano ve bağlama çalıyor. İki kardeş bütün enstrümanları kendi kendilerine öğrenmiş. Anneleri, Ömer'in küçükken boş kola şişesini darbuka gibi yaparak, ritim tuttuğunu belirterek, "Babaları onların müziğe ilgisini anladı. Hangi enstrümanı isterlerse aldı. CD ve kasetler alıyor. Bir şarkıyı bir saat içinde ezberleyip, söyleyebiliyorlar" dedi.
zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.