Ayrım Yapsaydım Siirtten Arap Kızı Alır Mıydım?

Ayrım Yapsaydım Siirtten Arap Kızı Alır Mıydım?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Siirt'te toplu açılış töreninde konuştu.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te TOKİ anahtar teslim töreninde halka seslendi. Etnik milliyetçilikle ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan,"Ben Kürt kardeşimi de Arap kardeşimi de seviyorum. Sevmeseydim Siirt'ten bir Arap kızı alır mıydım?" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları

Bugün bir kez daha büyük toplu açılış için Siirt'teyiz. Baykan'da sosyal tesisleri, Şirvan'da kapalı spor salonunu bugün açıyoruz. Ağız ve diş sağlığı merkezlerini de açıyoruz. Toki aracalığıyla 256 konutun inşaasını tamamladık. Bugün bu konutları da teslim edeceğiz hayırlı olsun.

Siirt'e engelsiz yaşam merkezi açıyoruz. Köydiz ile şebeke yenileme, köprüler inşaa ettik. Onların da resmi açılıişını bugün yapacağız.

 

Taşkın koruma tesislerini de bugün gerçekleşitiriyoruz. Tüm bunlar bugünkü programızdaki açılışlar. Görüyorsunuz laf değiş iş üretiyoeuz.

Dün Kurtalan'da 31 tesisin açılışını yaptık. İki günde toplamda 45 kalemde 107 milyonluk bir açılış gerçeleştirdik.

Ayrıca buradan Silopi'ye gidecek 600 milyon dolarlık bir tetrmi,k santalin açalkşını yapacağız.

Tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Özel sektörün bir müjdesini veriyorum. Turkcell burada çağrı merkezi açıyor. 25 kızımız burada çalışacak. Daha sonra bu sayı 100'e çıkacak.

Yine Turkcell tarafından kadın eğitim merkezi kurulacak. Burada meslek edindirme konusunda desteklenecek.

Aynı şekilde Türk Telekom'da yine bir çağrı merzkezi kuracak.

Biliyorsunuz Siirtli bir kardeşimizi Avrupa Birliği bakanı olarak görevlendirdik.

Siirt Avrupa Birliği ile iş birliği içerisinde yatırım alıyor. 200 milyon Avro'yu geçti.

Siirt fıstığı ile ilgili çok önemli projeler devam ediyor. yine bakanlığımılza beraber 57 proje devam ediyor. 867 milyon Avro tutuyor. Sayın Bağış bunu takip ediyor:

755 genç bunları takip ediyor. Siirtli bakanımıza ve herkese teşekkür ediyorum.

Dün Siirt öğretmen evinde bir istişare toplantısı gerçekelştirdik. Çok samimi bir şekilde

Hükümet olarak 10 yılda Siirt'te çok önemli katkılar sağladık. 1365 derslik yaptık. 163 adet bilgisayar teknoliji sınıfı gördük.

Kardeşim Siirt'te üniveristeyi kim kurdu? Üniversiteye ihtiyacınız yok muydu? Siirt'teki kardeşlerimiz İstanbul'a Ankara'ya mı gidecekti. Biz ilmi sizin ayağınıza getirdik.

Kardeşlerim bakınız yükseköğrenim yurt kapasitesi 1600 kişi oldu.

Sporlara 27 milyon yatırım yaptık. Bu yıl yeni yatırımlar yapıyoruz. Siirt Merkez spor salonu, Gençlik Kültür Merkezi, ve kapalı spor salonu. Eruh sentetik çim sahası kazandıracağız.

10 yılda Siirt'e sağlık hizmetleri için  106 milyon yatırıım yaptık. Bizden önce tomografi yoktu şimdi 4. Emar yoktu şlimdi 4 tane var.

2002'de toplam 5 diyaliz vardı. Şimdi 36. Hastane yatak sayısı 250 iken 584'e yükseldi.

2002'de nitelikle yatak sayısı 5 iken 160'a yükseldi. Biz insana değer veriyoruz.

Biz sizi seviyoruz. Biz dertlyiz. Eğer dertli olmazsak bunu yapmayız. Devlet bir tarafa insanın bir nefesi bir tarafa.

Adalet Sarayı'nı tamamladık. Şimdi buraya hizmet veriyor.  869 konut inşaa ettik. Bunlar sahiplerine teslim edildi.

Siirt'te 7 km duble yol vardı. Şimdi 117 km duble yol oldu. Havayolu halkın yolu dedik. Siirt havayolcularının trafiği katlandı. İnşallah uygun uçaklarla bu hedefi daha da büyüteceğiz.

Sevgili kardeşlerim, bir sürecin içerisindeyiz. Bu çözüm sürecine ben eminim ki Siirtli kardeşlerim tüm benlikleriyle buna destek veriyorlar.

Sabah bir şehit bir gazi ailesinin yanına gittim. Malum o hunhar olayı hatırlayın. 100 merminin atıldığı arabayı. Bizim dinimzde can almak haramdır. Bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidri.

Ama bu teröristlerin böyle bir derdi var mı? Bunların dinle diyanetle bir ilgidsi var mı? Bunları söyleyince beyefendiler rahatsız oluıyor.

Fikriniz varsa parlemontaya. İşte bunu yaptığınızda muhatap olursunuz. Bizler bu baldıran zehişrini içeriz diyerek yola çıktık.

Bu ülkedeki mutluluğu kimse bozamasın. Biz 780 bin km2'de 76 milyonun mutluluğu için çalışıyoruz.

Kardeşlerim 12 yıl önce yola çıkarken etnik milliyetçiliğe hayır dedik. Ret ve inkar politikalarını ayağımızın altına alıyoruz.

Yaradılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz. Öyle seveceğiz. Ne Arap'ın Acem'e ne Acem'in Arap'a bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük Allah'a yakın olmaktır.

Etnik milliyetçiliğe, karşıyız. Batı ne alıyorsa Doğu da onu alacak. Gerek merkezi yönetim gerek mahalli yönetim.

Şimdi gelirken arka sokaklardaki pisliğie baktım. Böyle yönetim olmaz.

Siirt'ti çok daha modern yapacağız. Buna var mjyıız? Onun için durmak yok yola devam diyorum. Kardeşlerim bizde dinsel milliyetçilik de yok.

Değerli kardeşlerim, AfyonKarahisar'da bir şey söyledik. Tek Millet dedik,  Neden Türkü, Kürdü, Arnavut'u hepimizi yarattı mı? Bizi yaratırken ne olacağımızı biliyor muyuz. İşte bu yüzden tek millet olduk.

Ben kürt kardeşimi seviyorum. Arap kardeşimi seviyorum. Ben hiçbiriyle ayrım yapmıyorum. Öyle olsa Siirt'ten bir Arap kızı alır mıydım?

Tek Bayrak şehitlerimizin bayrağdır. Eşi ve benzeri yoktur.

Tek Vatan. Bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti vatan topraklarıdır. Bizlere fazlasıyla yeter. Yeter ki fitne olmasın. Bir olalım, biz olalım, Diri olalım.

Sevgili Siirtliler, günümüz kutlu olsun. Sağolun, varolun.

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum