Aylığınız Her Ay Artabilir

Aylığınız Her Ay Artabilir

Yeni sosyal güvenlik reformuna göre Haziran 2009'da emekliliği hak etmiş birinin primleri tavandan ödenmişse, emekli aylığınız azalmıyor...

Haziran 2009'da emekliliği hak etmiş birinin primleri tavandan ödenmişse, bağlanacak emekli aylığınız aydan aya azalmıyor, artıyor.

Yeni sosyal güvenlik reformuna göre Haziran 2009'da emekliliği hak etmiş birinin primleri tavandan ödenmişse, bağlanacak emekli aylığınız aydan aya azalmıyor, artıyor. Dolayısıyla bu şartlarda ne kadar uzun çalışılırsa o kadar yüksek aylık alınır...


Sinan Güner : Doğum tarihim 16.06.1963, sigorta giriş tarihim 01.04.1981 ve toplam prim günüm 7 bin 528. Ne zaman emekli olabilirim? SSK'ya ödenen kazanç tutarım 4 bin 329 TL, yani tavandan. Yazınızdan 2000 TL'nin altında prim ödeyenlerin maaşında azalma olacağını anladım. Benim ödediğim tutara göre artma ya da azalma söz konusu mudur?

Cevap: Sinan Bey, verdiğiniz bilgilere göre 16 Haziran 2009 tarihi itibarıyla emekliliği hak etmişsiniz. Yani istediğiniz zaman dilekçenizi verip ayrılabilirsiniz. Primleriniz tavandan ödendiği için, bağlanacak emekli aylığınız aydan aya azalmıyor, artıyor. Dolayısıyla bu şartlarda ne kadar uzun çalışırsanız, o kadar yüksek aylık alırsınız.

aktifhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.