Aydoğan Güdül'de: "TOPLAM KALİTE YOLCULUĞU"

Aydoğan Güdül'de: "TOPLAM KALİTE YOLCULUĞU"

Aydoğan Güdül'de: "TOPLAM KALİTE YOLCULUĞU"

TOPLAM KALİTE YOLCULUĞU

 Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan ile beraberindeki Millî Eğitim Müdür Yardımcıları 12 Ocak 2012 Perşembe günü Güdül İlçesi Hasan Hüseyin Akdede Anadolu Öğretmen Lisesini ziyaret ettikten sonra İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen Toplam Kalite Yönetimi ödül törenine katıldılar.

 Kâmil Aydoğan ile beraberindekiler, Güdül Kaymakamı Fatih Acar’ı ve Belediye Başkanı Hüseyin Erdoğan’ı makamlarında ziyaret ederek okula geçtiler. Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler tarafından coşku ile karşılanan Aydoğan, okulun fiziki durumu ve genel yapısı hakkında bilgiler aldıktan sonra okulun; yatakhane, yemekhane,  pansiyon ve sınıflarını gezdi. Öğrencilerle sohbet eden Aydoğan, onlara güzel bir okulda okuduklarını söyleyerek; "Bu okul Ankara’ya 90 km uzaklıkta olmasına rağmen, Ankara’daki okullarla fiziki yapı ve başarı olarak aynı seviyededir. Ankara’daki okullarımız da dünyadaki belli başlı ülkelerin okullarından daha iyi durumdadır. İnsanlar bazen içinde olduğu durumu değerlendiremez, sizler ‘Ben iyi bir okulda okuyorum.’ demelisiniz."  dedi.

            ÖĞRETMEN RUH ONARICISIDIR, GELECEK TASARIMCISIDIR

 Kâmil Aydoğan, Güdül İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen Toplam Kalite Yönetimi ödül töreninde yaptığı konuşmasında, "Güdül, cürmünden daha çok yer kaplayan, eğitim açısından az nüfuslu fakat çok fazla üreten bir ilçemizdir. Genel olarak Ankara ortalamasının altında bir ilçe değildir. Aldığım bilgiler ve gördüğüm tablo beni memnun etti."  diyerek öğretmenliğin; kaymakamlık, askerlik, eczacılık, berberlik gibi bir meslek olmadığını, öğretmenliğin tanımının her ne kadar yapılmaya çalışılsa da muhakkak eksik kalacağını söyledi. Aydoğan,"Öğretmen ruh onarıcısıdır, gelecek tasarımcısıdır. 650 bin yüce ruhlu insan toplanmış yirmi yıl sonraki Türkiye’yi tasarlıyorlar. Başka ülkelerdeki gelecek tasarımcıları da aynı bilinçle yirmi sene sonraki kendi geleceklerini tasarlıyorlar. Sizler inanılmaz kritik bir yerdesiniz. Eğer geleceği onlardan daha iyi tasarlamamışsanız, işinizi iyi yapmamışsanız öğrencilerinizin dünya ailesi içinde boyunları bükük kalacaktır. Bu yarışta her şey sizlerin elinde. Bizler genç nüfus olarak inanılmaz bir hazineye sahibiz, aynı zamanda inanılmaz bir medeniyet birikimimiz var." dedi.
 
 Aydoğan konuşmasının devamında gittiği ülkelerdeki eğitim yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde yaşanan en büyük sıkıntının ‘saygı’ konusu olduğunu belirterek, bizde yaşanan öğretmenin sınıfa girdiğinde öğrencilerin ayağa kalkması olayına, onların gıpta ile baktıklarını kendilerinin ise bunu başarabilmeleri için bütçelerinin yarısını harcamaya hazır olduklarını gözlemlediğini belirtti. Aynı biçimde ülkemizde eğitime yapılan hayırsever katkılarını da şaşkınlıkla karşıladıklarını söyleyerek, Sicilya’ da 1930 yılında bir kişinin eğitime yaptığı katkıdan dolayı adının tarihe geçtiğini; bizde ise tarihe geçecek binlerce hayırsever olduğunu ifade etti. "Bugün burada kendi misyonunun farkında olan, gelecek tasarlayıcıları olarak kaliteyi konuşuyoruz." diyen Aydoğan "Gelişmiş ülkeler karşısında kendimizin farkında olmalı, Batıyı kendimizden üstün görmemeliyiz. En gelişmiş ülkelerin fiziki ortamlarından daha kötü durumda değiliz. Sıkıntılarımız elbette var ama oralarda da var. Siz değerli arkadaşlarımdan benim istirhamım, bu konuya kafa yormanız, bunu yaparken de sağduyulu ve objektif olmanızdır. Dünyanın sayılı başkentlerinden birinde, gelecek tasarımcıları olarak her şeyin üstünde bir yerde olduğunuzu bilin." dedi. Kâmil Aydoğan, TKY’nin bizim medeniyetimiz ve kültürümüz içinde zaten var olduğunu, kısaca TKY’nin "Sizin en hayırlınız, en iyiniz, başkalarına hayırlı ve iyi olandır."  anlayışı ile ifade edilebileceğini söyleyerek,  bu temel felsefeyi hep beraber eğitimin odağına koymamız gerektiğini belirtti.   Böylece başta aile olmak üzere, toplumun tüm katmanlarında huzursuzluk olmayacağını dile getirdi. Aydoğan, "Huzursuzluğun temelinde bencillik vardır. Oysa, bizim medeniyetimizin temelinde; dil, din, kültür, ırk, renk farkı gözetmeksizin herkesin birbirine yardım etmesi anlayışı vardır. Bundan dolayı, bu yıl ki törenlerde ana temamızı bu konu oluşturmuştur. TKY felsefemizde ‘Sen başarılısın, sen yaparsın.’ yerine ‘Kaç kişiye iyilik ettin?’ felsefesini yerleştirmeliyiz." diyerek ödül alanları kutladı, emeği geçenlere teşekkür etti. 

 Tören TKY ödüllerinin dağıtılması ile tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.