AYDOĞAN GÖLBAŞI'NDA KONUŞTU: TKY ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRMELİYİZ

AYDOĞAN GÖLBAŞI'NDA KONUŞTU: TKY ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRMELİYİZ

AYDOĞAN GÖLBAŞI'NDA KONUŞTU: TKY ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRMELİYİZ


 Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, ödül töreninde, “TKY’yi nasıl anlamalıyız?” ı sorgulayarak başladığı konuşmasında, önemli bir tarihsel birikime sahip olan Türk kültürünün ve değerlerinin farkında olunması gerektiğini belirterek; “Biz çocuğa ne öğretiyoruz diye sorulduğunda, Ankara Millî Eğitimden sorumlu kişi olarak, tek kelime cevaplayınız dense ‘sınav’ cevabını veririm. Ayrıca; ‘başarı, başarıya odaklanma, kendini tanıma, iyi bir meslek sahibi olma’ gibi tanımlamalar da yapılabilir. Eğitimcilerin bu konuya daha çok kafa yorması ve daha gür bir sesle konuşması gerekir. TKY’yi toplumumuz içinde özgün bir anlayış hâline getirmeli, çocuğa ‘sen başarırsın, sen en büyüksün,  çok iyi bir meslek sahibi olmalısın, herkesi geçmelisin’ gibi düşünceler yerine, ‘herkese yardımcı olmalısın, herkesi kendinden önce düşünmelisin, dünyada bırakacağın iz başkalarına yaptığın iyilikle sınırlıdır’ bakış açısını vermeli ve geliştirmeliyiz. Başkalarının hayatını kolaylaştırmanın aynı zamanda kendi hayatını kolaylaştırma olduğunu ve bu anlayışın yüzyıllardır bizim kültürümüz içinde yaşadığının bilinci ile bu düşünceyi bir yaşam biçimi olarak çocuklarımıza yerleştirmeliyiz. Başkalarını önemseyen kendi de önemsenir. Yani kısaca Yunus’un dediği gibi ‘Yaratılanı severim yaratandan ötürü’” dedi.

 “Sizin en hayırlınız, en iyiniz başkalarına hayırlı ve iyi olandır.”  diyen Aydoğan, bu temel felsefenin eğitimin odak noktasına konulması gerektiğini önemle vurguladı. Böylece başta aile olmak üzere, toplumun tüm katmanlarında huzursuzluk olmayacağını, başkalarına iyilik yapan, hizmet eden, işini kolaylaştıran insanlar yetiştirilebileceğini ifade etti. Aydoğan konuşmasında, “Ben bu insanlık içinde nasıl ayakta durabilirim?” anlayışının yerine “Ben bu insanlık için neler yapabilirim?” anlayışının getirilmesi gerektiğini önemle belirtti.

Aydoğan: “Ankara’nın öğretmenleri, küçük işler peşinde koşmamalı, büyük düşünmelidir.”

 Ankara’nın son üç yıldır TKY başarısında dikkat çekici bir artışı olduğunu kaydeden Aydoğan “ Üç yıl önce 135 okulumuz TKY’ye başvururken, bu gün için 1600 okulumuzdan neredeyse 1000 tanesi TKY başvurusunda bulunmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve eğitimin başkenti olan Ankara,  uluslararası projeleri ile olduğu kadar, ulusal proje ve çalışmalarıyla da başarısını arttırmaktadır. Ankara farklı olacak, farklı olmalıdır. Çünkü Ankara kendisini başka illerle değil, dünyanın en gelişmiş ülke başkentleri ile kıyaslamaktadır. Ankara’nın öğretmenleri bu misyonu yüreğinde hissederek, küçük işler peşinde koşmamalı, büyük düşünmelidir.” dedi.

Aydoğan: “Hem bilim insanı hem de gönül insanı yetiştirmeliyiz.”

 Aydoğan, bilim insanı yetiştirmenin çok önemli olduğunu, ama bunun yanı sıra gönül insanı da yetiştirmenin önemine değinerek “Gönül kapısı kapalı bir insan tipinden ne kendisine, ne de topluma yarar gelir.” dedi.
 
 Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin de yaptığı konuşmada, TKY törenine geldikleri için Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan ve davetlere teşekkür etti. TKY başvurusunda bulunan 66 okulun idareci ve öğretmenlerini kutladı.

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut ise TKY’nin önemine dikkat çekerek Gölbaşı ilçe okullarının, TKY çalışmalarına katılım her geçen sene arttığını dile getirdi.

 TKY’de ekip dalında birinciliği Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi ile okul-kurum kategorisinde birinci olan Özel Erken Başarı Koleji başarı öykülerinde izledikleri yol haritalarını, slayt eşliğinde davetlilerle paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.