Aydoğan, Eğitim Denetmenlerine seslendi

Aydoğan, Eğitim Denetmenlerine seslendi

KAMİL AYDOĞAN: RAPORLAR OKULUN TOMOGRAFİSİ OLMALIDIR

Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri toplantısı Mehmet Akif Toplantı Salonunda 28 Mart 2012 Çarşamba günü yapıldı.

          Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan toplantıda yaptığı konuşmada; “Uygulamalarla ilimizdeki hizmetin koordinasyonunu sağlamaya çalışıyoruz. Ankara’nın örnek alınması, birlik ve kurumsal kimliğin sağlanması açısından çok önemlidir. Arkadaşlarımızın %76’sı Ankara’ya yeni geldiler. Hem Bakanlığımızda hem dünyada yönetime ilişkin anlayışlar sürekli değişiyor. Değişim, soyut ama anlaşılmaz değildir. Bu konuyu 1600 okul müdürümüz ile yaptığımız sene başı toplantısında ele almıştık. Hepimiz birlikte Ankara eğitimini daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Buradaki ekibin bir özelliği uygulamaları yerinde görmesidir. Bunun son derece stratejik bir önemi vardır.” dedi.

NEZAKET SİZİN SİGORTANIZDIR

         Konuşmasının devamında Kâmil Aydoğan, “İnsanlar üstlerine saygılı, astlarına karşı ise yakın bir diyalog içinde ve nazik olmalıdırlar. Bunu Ankara kültürü hâline getirmeliyiz. Astlarına karşı nazik olmak kültürümüzde de var olan bir büyüklüktür. Soruşturmaların büyük bir kısmı davranış hataları ile ilgilidir. İrade sahibi olmayan kişilerin yöneticilik yapması mümkün değildir. Bu tarz şeyleri müdürler önlemelidir. Müfettişlerimiz ise bunları denetimde görerek sükûnete erdirmelidirler. Yöneticilik yürek ile ilgilidir, öğretmenin öğrenciye, veliye nezaketi çok önemlidir. Teftişin, denetimin bir amacı vardır. Bu yönetmelikte belirtilmiştir.” dedi. Aydoğan, iki teftiş raporundan alıntılar ve örneklemeler yaptı. Raporlarda detaya fazla yer verilmediğini, ifadelerin çelişki hâlinde olmaması gerektiğini, değerlendirmeler yapıldığında; okulda vizyoner, ahenkli ve heyecanlı bir ortam oluşturulup oluşturulmadığının anlaşılır olması gerektiğini açıklayan Aydoğan, “Bu toplantıdan sonra raporlar eğitim ve fiziki durumu gözler önüne serecek şekilde olmalıdır.” dedi.

RAPORLAR OKULUN TOMOGRAFİSİ OLMALIDIR

Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan; “Raporlar okulun tomografisi olmalıdır. Milimetrik nodüllerin bu raporlarda olması lâzımdır. Sizlerden gelen rapor hangi bölümle ilgili ise oraya gidecek, bana oradan rapor yazılacak,  raporda müdürün ve okulun durumu açık açık belirtilecektir. Yapılacak işlemler, sağlam raporların ardından yapılmalıdır. Bu raporlar görevin niteliğini ve kalitesini yansıtmalıdır. Arkadaşlar, işiniz zorlaşıyor. Açık açık söylüyorum ki okulunu manyetik alanında tutamayanlar, okuluna sahip çıkamayanlar gidecektir. Liyakat ve iyi ahlâk, yönetimin en temel unsurudur. Yönetim kademesindekilerin hakkında da şaibe olmayacaktır. Her detayın raporlarınıza yansıtılmasını istiyorum. Yüksek başarı ve performans gösterenleri ise alnından öpüp diğerlerini bu kervanın dışında tutmalıyız. Size itimat ediyorum. Şunu bütün arkadaşlarım bilmelidir ki bu raporlar ciddiye alınacaktır. Ben de buna dayanarak işlem yapacağım. Yasal sorumluluğu size ait olan yazdığınız her şeyin arkasında durmalısınız. Özellikle değerlendirmelerin hızlı yapılmasını istiyorum. Özel sorunlarımız işimizi engellememelidir.  İşiniz zor, gittikçe de zorlaşacaktır. Benim, herkesin yaptığını takdir etmek gibi bir görevim var. Sizlere sorumluluk yükleyeceğim. Yaptığınız işten korku duyarsanız, çekinirseniz bu işi yürütemezsiniz. Ankara, Başkentimiz olması sebebiyle de, her kurumun kurallara uymada, daha duyarlı olduğu bir şehirdir. Başkalarının devreye gireceğinden korkmayın. Müdür ya da öğretmenin işinizi aksatmasına fırsat vermeden derhal raporunuzu yazmalısınız. Yazdığınız raporun ardından gerekli işlem yapılacaktır. Türkiye’nin geldiği bu noktada kimseden korkmamalısınız. İşine güvenmediğim kimsenin arkasında olmam. Gittiğiniz okul,  önce sizin, sonra da benim sorumluluk alanıma girer. Eğer müdür hakkında, ‘Okul için  çaba sarf etmemektedir.’ diyorsanız, o müdürün, orada olmaması gerekir. Sizler benim bir parçamsınız. Bu zor işinizde hepinize başarılar diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Eğitim denetmenlerinin dilek ve temennileri ile devam edilen toplantıya Eğitim Denetmenleri Başkanı Mehmet Ali Çayır, Millî Eğitim Müdür Yardımcıları; Ulvi Kabakçı, Mehmet Tekin, Hasan Yanık, Müberra Oğuz ve 200 eğitim denetmeni katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.