AYAŞ’TA OKUL ZİYARETLERİ VE TKY ÖDÜL TÖRENİ

AYAŞ’TA OKUL ZİYARETLERİ VE TKY ÖDÜL TÖRENİ

AYAŞ'TA OKUL ZİYARETLERİ VE TKY ÖDÜL TÖRENİ

02 Ocak 2012 Pazartesi günü, Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, TKY Ödül Töreni için gittiği Ayaş ilçesinde birkaç okulu ziyaret etti.

 Önemli olan bilim insanının yanında gönül insanı da yetiştirmektir.

 Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan TKY Ödül töreninden önce Çanıllı İlköğretim Okulunu gezerek, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti. Aydoğan, dünyadaki pek çok liderin olumsuz şartlarda yetiştiğini örneklerle anlattı. Ayrıca bilim insanı yetiştirmeye muktedir olan eğitim sistemimiz içinde sosyal zekâları keşfedip bu sosyal zekâları, sosyal hayata hazırlamanın önemine değindi. "Önemli olan bilim insanının yanında gönül insanı da yetiştirmektir." diyen Kâmil Aydoğan, "Bilim ve Gönül İnsanı olacak bir gelecek nesil yetiştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu gücün ve azmin, başkalarını eğitmeye hayatlarını adayan siz öğretmenlerimizde olduğuna şüphem yoktur." dedi. Aydoğan, Anadolu’nun yetiştirmiş olduğu gönül insanlarından örnekler vererek, hayattaki mutluluğun kaynağının yalnızca maddi arzuların yerine getirilmesi olarak görülmeden, başkalarına faydalı olmayı bilmek ve başkalarının hayatını düşünen nesiller yetiştirilmek olduğunu vurguladı. Ardından okulun öğretmenlerinin isteklerinin olup olmadığını soran Aydoğan, öğrencileri sınıflarında ziyaret edip onlara, "Mutlu musunuz?" diye sordu. Öğrencilerden "Mutluyuz, okulumuzu ve öğretmenlerimizi seviyoruz" yanıtını aldıktan sonra Gazi İlköğretim Okuluna geçti.

 Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan Gazi İlköğretim Okulunda da sıcak bir şekilde karşılandı. Burada da okulun bütün birimlerini gezdikten sonra "Köydeki okullarımızın ilçedeki okullarımızdan, ilçelerdeki okullarımızın da il merkezindeki okullarımızdan farkı kalmamıştır." diyerek,  geçmiş yıllardaki imkânsızlıkların artık giderildiğini hatta Türkiye’deki okullarımızın, Avrupa’daki bazı bölgelerdeki okullara göre daha önde olduğunu vurguladı.

 İl Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, okulları ziyaretinin ardından 2011 Toplam Kalite Yönetimi Ödül Törenine katıldı. Aydoğan, Ayaş ilçesini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçedeki Halk Eğitim Kurslarının başarılarından ve okullarının okul-aile-öğrenci-öğretmen diyaloğunun pozitif bir enerji ortaya koyarak sinerji meydana getirmesinden söz etti ve Ayaş’ın Ankara’nın başarılı ilçelerinden biri olduğunu söyledi. Millî Eğitim Müdürü Aydoğan, çeşitli ülkelerin, okullarımızdaki başarının kaynağını merak ettiklerini, kendisinin ise, "Bu başarının sırrı, bizim öz tarihimizdeki millî ve manevi değerlerimizden beslenerek aldığımız, ‘Büyüklere saygı, küçüklere sevgi’ düsturunda gizlidir. Hayatta insanı mutlu eden şey kaliteli yaşamaktır. Kaliteli yaşamaksa insanın kendinden çok başkalarının hayatını düşünerek yaşamasıdır. Başkalarının hayatını güzelleştirme adına yapılan her hizmet, yine kişinin kendisine dönecektir." şeklinde yanıtladığını söyledi.

 Programa emeği geçen herkese teşekkürlerden sonra ödül törenine geçildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum