Avea'dan abonelerine yeni yıl sürprizi!

Avea'dan abonelerine yeni yıl sürprizi!

"Her Yöne Sınırsız" tarifesinde gizli zammı var

AVEA, daha önce kullanıma sunduğu "Her Yöne Sınırsız" tarifesini 10 bin dakika ile "sınırlandırmış", daha sonra da görüşmeleri 10 bin dakikayı geçmeyen abonelerin tarifelerini abonelerinin izni olmadan bin dakika ile sınırlandırmıştı.


Abonelerden edinilen bilgilere göre AVEA, müşteri hizmetlerini arayan müşterileriyle "aylık toplam ne kadar süre konuştukları" bilgisini de paylaşmadı. Ulaştığımız AVEA yetkilileri de müşterilerin bu söylemlerini teyit ederek; "aboneleri ile konuşma sürelerini paylaşamadıklarını" belirtti.



AVEA abonelerini çileden çıkaran bu trajikomedi devam ediyor. Şimdi de "Her Yöne Sınırsız" tarifesinden "Heryöne1000" tarifesine zoraki geçirilen abonelere yine zoraki bir yaptırım uygulanıyor. AVEA, abonelerinden 150 TL ara ödeme istiyor. Üstelik hatlarını aramalara kısıtladığı abonelerinin hatlarını 150 TL'yi ödemeden açmıyor. 150 TL ara ödemesi bulunan abonelere hatlarının bu nedenle kısıtlandığı belirtilmiyor. Bu bilgi müşteri hizmetlerine ulaşabilen abonelere veriliyor. AVEA bu şekilde her aramadan 3 kontör düşüyor ve bu aramalardan da bir gelir elde ediyor. Bu ara ödemeye ise "fazla kullanımı" mazeret gösteriyor. Oysa AVEA, 1000 dakika ile sınırlandırdığı hatların 1000 dakikadan sonraki görüşmelerini ücretlendiriyor.



Tüketici Derneklerine müracaat eden mağdur aboneler AVEA'ya dava açmaya hazırlanıyor. Birçok abone AVEA ile mahkemelik olmuş bile.



AVEA'nın tüm bu olanlara karşılık "Kullanım Sözleşmesini" öne sürmesi aboneleri kızdırıyor. Çünkü AVEA halen reklâmlarında "Her Yöne Özgürce" konuşturduklarından dem vuruyor. Her yöne özgürce konuşamayan abonelerin hatları bin dakika ile sınırlandırılıyor ve sınırlandırılan hat sahiplerinden 150 TL ara ödeme talep ediliyor.



AVEA'nın ve Türk Adalet sisteminin bu mağduriyetlere ne cevap vereceği merakla bekleniyor.

www.haberaktuel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.