"Ateşkese gidilsin"

"Ateşkese gidilsin"

Dışişleri Bakanlığı: "Çatışmaya derhal son verilsin"

Türkiye, İsrail'in uluslararası toplumun uyarılarına ve uluslararası kamuoyundaki tepkilere rağmen Gazze Şeridi'ne kara harekatına başlamasını kabul edilemez bulduğunu ve kınadığını belirterek, harekatın durdurulması ve ateşkes sağlanması çağrılarını yineledi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin daha önce, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava harekatını derin kaygıyla karşıladığını belirttiği, bu harekatın derhal sona erdirilmesi, sükunetin tesis edilmesi ve Gazze halkına acil insani yardım ulaştırılmasına olanak sağlanması çağrısında bulunduğu hatırlatılarak, şöyle devam edildi:

"Bu çağrılarımıza rağmen İsrail'in kara harekatına başlaması infiale yol açmış ve kaygılarımızı daha da arttırmıştır. İsrail'in uluslararası toplumun uyarılarına ve uluslararası kamuoyundaki tepkilere rağmen Gazze Şeridi'ne kara harekatına başlamasını kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz."

Açıklamada, gerilimi tırmandırmanın kimseye faydasının olmayacağının açık olduğu belirtilerek, soruna askeri yoldan çözüm aramanın daha fazla kan ve göz yaşına yol açmaktan başka bir sonuç vermeyeceği vurgulandı.

Bakanlık açıklamasında, Türkiye'nin, bölge daha fazla istikrarsızlaştırılmadan, daha fazla can kaybına yol açılmadan İsrail askeri harekatının durdurulması, çatışmaya derhal son verilmesi ve kalıcı bir ateşkese gidilmesi için bir kere daha çağrıda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "BM Güvenlik Konseyi'nin derhal duruma el koyması ve olayları kontrol altına almak üzere gerekli adımları atmasını önemle bekliyoruz" ifadesi kullanıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.