Askeri konvoyun geçişi sırasında mayınlı saldırı

Askeri konvoyun geçişi sırasında mayınlı saldırı

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi'nde asker taşıyan sivil plakalı otobüsün geçisi sırasında PKK'lı teröristlerin uzaktan kumandayla mayını patlaması sonucu araçta bulunan 1 çocuk ve 13 asker yaralandı.

zinden dönenler ile Elazığ Askeri Hastanesi'nde tedavi olan askerleri Elazığ'dan Tunceli'ye götüren sivil plakalı midibüse, PKK'lı teröristler bombalı tuzak kurdu. Midibüsün Mazgirt İlçesi Göktepe Köyü yakınlarında geçisi sırasında, teröristler daha önceden karayoluna yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kamanda ile infilak ettirdi. Patlamada, araçta bulunan 13'ü asker biri sivil sürücünün çocuğu olmak üzere 14 kişi yaralandı.

Saldırının ardından bölgeye gönderilen ambulanslarla yaralı askerler Tunceli'ye getirildi. Yaralılardan durumu ağır olan 3 asker Tunceli Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavilerinin ardından helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne sevkedildi. Diğer yaralıların tedavileri Tunceli Devlet Hastanesi ve Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı revirinde sürdürülüyor.

Olayın hemen ardından bölgeye Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar indirildi. Komandolar kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Kobra tipi helikopterler de operasyonlara destek veriyor. Olay yerinde askerler incelemelerini sürdürürken, bölgeye girişlere izin verilmiyor.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.