Asker eşi öğretmenin çığlığı

Asker eşi öğretmenin çığlığı

MEB, Asker eşlerine uygulanan protokolün devam ettiğini söyledi ancak sitemize ulaşan bir e-posta bu protokolün işlemediğini gösteriyor.

Bir asker eşinin gönderdiği e-posta;

Ben 16 yıllık sınıf öğretmeniyim ve eşim asker olduğu için ülkemizin farklı yerlerinde görev yaptım.

Geçen yıl, Kırklareli ilinde görev yaparken eşimin tayini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki garnizona çıktı. Ben de eşimin bu tayininden dolayı MEB ile TSK arasındaki protokol ve eşi KKTC’de görevli öğretmen eşlere uygulanan madde gereğince (Kara Kuvvetleri Komutanlığı Tayin Daire Başkanlığı’nın 1210-30179-11/Tyn.D.Muh.Hiz.Des.Snf.Tyn.S. (OG) sayılı yazısı ile belirttiği 2011 TSK Mensubu Personelin MEB bünyesinde görev yapan eşlerinin yer değiştirmelerine ilişkin protokol)  Yaz Dönemi Eş Özrüne Bağlı Yer Değiştirme İşlemlerine göre ailemin yaşadığı şehir olan Manisa’ya tayin isteğinde bulundum.

Eşimle birlikte Kırklareli’ndeki lojmanımızı da boşaltarak bu protokol gereğince tayin yapılacağını düşünerek çocuğumuzu da Manisa’da bir okula kayıt yaptırdık. Ancak, Ekim 2011 içinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görev yaptığım Okul Müdürlüğüne gönderilen yazıda “14.09.2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin, “Atama” başlıklı 37. Maddesinin 3. Fıkrasında; “Öğretmenlerin Bakanlıkça belirlenen hizmet bölge veya alanlarında en az üç eğitim öğretim yılı görev yapması esastır. Bunların yer değiştirme suretiyle atamaları her yıl yapılan atama plan ve programları çerçevesinde eğitim öğretim faaliyetlerini etkilemeyecek şekilde sonuçlandırılır. Bakanlıkça belirlenen özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler ise yaz tatillerinde yapılır.” Hükmü getirilmiştir. Bu çerçevede herhangi bir işlem yapılmamıştır.” Şeklinde bir yazı tarafıma tebliğ edildi. 2011 yaz döneminde her gittiğim görev yerinde olduğu gibi asker eşlerine uygulanan protokole göre işlemlerim yapılmıştır. Bilindiği gibi KKTC’de MEB’e bağlı herhangi bir öğretim kurumunda görevlendirme yapılması durumu yoktur. Bu nedenle 7 yıldır (o gün itibariyle 6 yıl) görev yaptığım ilden yalnız yaşamamak ve aile durumum nedeniyle Manisa’ ya tayin istemiştim. Sonuçta eşi asker olan öğretmenlere uygulanan protokolün halen iptal edilmediği belirtilmesine rağmen tayin işlemim yapılmadı. Ben Mebbis’ten kendi adıma geçen yıl giriş yapamadım. Çünkü ilgili protokole göre KKTC’de eşi asker olan öğretmenler görevlendirme talebinde bulunabiliyordu. Sonuç itibariyle ben ilgili protokole göre geçen yıl işlem yaptım ve olumsuz bir yanıt aldım. Bu yıl, İl Dışı tayin girişinde bulunmak istedim; ancak, benim şuan çocuğumun da bulunduğu Manisa ili değil bu ile yakın yerlerde bile sınıf öğretmenlerinin giriş yapabileceği bir il seçeneği maalesef bulunmuyor. Özür grubundan giriş yapabilmek de nasıl olacak o konuyu da bilemiyorum. Geçen yıl benim bildiğim kadarıyla herhangi bir eksik işlem yapmadım. ....

 

Şeklinde mektup devam ediyor.

 

MEB yetkililerinden bu durumda olan öğretmenler için çözüm üretmesini bekliyoruz.
 

Türkiye Eğitim/Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum