Asiye'yi kim okutacak?

Asiye'yi kim okutacak?

Düziçi ilçemiz Yeşildere Köyü gezimizde Yol Altı mahallesinde ilkokul 3. sınıfa giden Asiye ile karşılaştık.

Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şubesi tarafından gönderilen haber:

Şube Başkanımız Ahmet KANDEMİR, Şube Sekreterimiz- Kadrili İlçe Başkanımız Halim HALLAÇ ve Düziçi İlçe Başkanımız Ahmet KIRAÇ ve Şube teşkilatlandırma sekreterimiz Tahsin ŞENTUT ile birlikte 30.09.2014 tarihinde Düziçi ilçemiz Berke Baraj Gölünün en son ucunda yer alan Yeşildere Köyünün 4 mahallesinde bulunan okullara ulaşmak için 2010 model Toyota marka araba ile yola çıkan ekip sadece jeeple ulaşma imkanı bulunan Düziçi Yeşildere Yolaltı İlkokuluna ulaşabilmiştir.

 

Ulaşım nedeniyle okulun öğretmeninin Düziçi ilçesinde görevledirme ile çalıştığını öğrenen ekibimiz (Sendikamız bu görevlendirmeyi desteklemektedir. Çünkü bu okula ulaşım imkansızdır. Ya köy okul yolunun asfaltlanması ve cografi şartlara uygun hale getirilmesi yada uygun araçlarla köydeki çocukların taşıma merkezli bir okula taşınması gerekmektedir. Yine köylüden edindiğimiz bilgiye göre lise öğrencileri taşınmaktadır. Ve ilkokul-ortaokul öğrencileri 3 haftadır öğretmensizdir.) bize yol gösteren Ömer YUMUŞAK Kardeşimizin daveti üzerine evlerine misafir olduk.


Aile reisi Osman YUMUŞAK ve eşlerinin misafirperverliği karşısında mahcup olurken Anadolu insanın yüregini hissettik. Çaylarımızı yudumlarken ilkokul 3. sınıfa giden Kızları ASİYE, Halim hocamızın boynuna sarılarak ağladı ben öğretmen istiyorum dedi.


O anda o kızın gözlerindeki pırıltıyı ve okuma azmini görmenizi isterdik.

"Yol neden bu halde" dedik Ömer amcamıza "Bu yol iyi hocam" dedi "önceden o yolda yoktu devletimiz sağ olsun önce salla baraj gölünden Andırın'a hasta götürüyorduk." dedi.  "Buna şükür" dedi.

Buradan tüm yetkililerimize Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve Şube Müdürlerine, Düziçi İlçesi İlçe Milli Eğitim Müdürüne ve Düziçi Kaymakamına bu köye bir uğramalarını öğretmenin ve köylünün çektiği çileyi görmelerini tavsiye ediyoruz . 




Ayrıca o Adana İdare Mahkemesinde, Bölge idare Mahkemesinde oturup karar veren hakimlerimizi bu köye davet ediyoruz. Uygun araçlarla biz götürüp Ömer Amcamızın evinde misafir edecegiz. Belki Öğretmeni ancak bu şekilde anlarlar. 

Saygılarımızla

 

Yeşildere Yolaltı Köyü İlkokulu
 
1-Düziçi İlçesine 30km uzaklıkta.14 km asfalt geri kalan ise stabilize yol. Yağışlarda yolda bozulmalar meydana geliyor. YOl greyder ile düzeltilmediği kapanan yerleri çılmadığı takdirde ulaşım sağlanamıyor. Köy yolunun asfaltlamadan ziyade beton yol yapılması daha uygun olacaktır.
 
2-Köyde su problemi bulunmakta. Köye su getiren boru hattıda yagışalrdan etkilenmekte hattın yenilenmesi gerekmektedir.
 
3-Biizm ziyaretimizde köyün kapalı olan okulunda 20'ye kadar öğrenci bulunmaktadır. Okulun Kadrolu öğretmeni bulunmaktadır.  Doğru olan yapılarak görevlendirmeyle başka bir okulda çalışmaktadır. Okulda ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılmaktadır. fakat 30 Eylüldeki ziyaret kadar herhangi ücretli öğretmen gelip başlamamıştır.
 
4-Okulun Taşıma kapsamına alınması ya da bu öğrencileri yatılı bölge ortaokullarının ilkokulu kısmını da kapsayacak şekilde yeniden düzenleme yapılarak bu  öğrencilerin yatılı olarak kalması. Yeşildere köyünde üç mahalle bulunmakta. Nasıflar ve Ağalar mahallesinde de okul var. Bu okullarda kadrolu öğretmen bulunmaktadır. Öğretmenler geliş gidiş yapamamaktadır Okulun lojmanında kalmaktalar.
 
5-Yolaltı köyündeki okulun bahçesine tahminen devlet imkanlarıyla tuvalet yapılmak istenmiş olup bu tuvalette yarım bırakılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.