Artvin İl Başkanımız ve Yardımcısı Radyo 08’in konuğu oldular

Artvin İl Başkanımız ve Yardımcısı Radyo 08’in konuğu oldular

Artvin İl Başkanımız ve Yardımcısı Radyo 08'in konuğu oldular

Derneğimizin Artvin İl Başkanı İsrafil Bayrak ve Yardımcısı Uğur Özer, Radyo 08’in konuğu oldular. 
Radyo 08’in yayın yaptığı haber08 sayfasındaki haber metni aşağıdaki gibidir.

Aynı zamanda internet üzerinden Web TV ile izleme imkânı de veren Radyo 08’e telefonla bağlanan önemli konuklar, Artvin’deki öğretmenlerin günlerini kutladılar. Canlı yayına telefonla ilk bağlanan konuk Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Eğitim 2023 Derneği Genel Başkanı Ertekin Engin, Eğitim 2023 Derneği Başkan Yardımcısı Gazi Karabulut ile Bengütürk Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar Murat İde, düşüncelerini Radyo 08 aracılığıyla Artvin halkıyla paylaştılar.

 

EĞİTİM 2023 DERNEĞİ GENEL BAŞKANI ERTEKİN ENGİN DERNEĞİ ANLATTI

 

Eğitim 2023 Derneği Genel Başkanı Ertekin Engin, 2007 yılında kurulan Eğitim 2023 – Eğitim Dünyası Araştırma ve Geliştirme Derneği hakkında şunları söyledi;

“Eğitim 2023 Derneği, isminden de anlaşılacağı gibi bir eğitim derneğidir. Dernek kurulurken, ortaya konulan hedeflerin en başında 2023’e giden yolda eğitimdeki problemlerini en aza indirmiş, eğitim normlarını gelişmiş ülke seviyelerine çıkarabilmiş, eğitimi sevgiyle birleştirmiş bir eğitim sistemini hayata geçirmekti. Bugüne kadar yapılan faaliyetlerin de tamamının ana teması “Bireyde bilgi, toplumda sevgi” olmuştur. Bu hedefin yakalanmasında, eğitim dünyasını bilmek ve sürekli yenilikleri takip etmek gerekmektedir. Yani, mesaimizin büyük bir çoğunluğu eğitim olmalıdır. O halde bu derneğin teşkilatlanmasında eğitimin doğruları belirleyici olmalıdır. İllerde şubelerimiz teşkilatlanırken, o ildeki eğitim problemleri ve problemlerin çözümüne giden yol önem arz etmelidir. Şube yönetiminde yer alan arkadaşlarımızın birinci gayesi ilinin eğitim sorunlarını tespit ve sorunları çözme arzusu olmalıdır.

 

Proje tabanlı bir yapılanma, Eğitim 2023 Derneği’nin teşkilatlanma stratejisidir. Yapılanmada gaye lojistik bir insan kalabalığını yakalamak değil, proje üretebilen doğru kişilerin derneğe kazandırılmasıdır. Şubelerimizi bulundukları illerde teşkilatlanırken bu stratejiyle hareket etmelidir. Eğitimin, en az bir alanında uzmanlaşmış ya da en az bir alanıyla ilgili olarak araştırma yapan, üretmeye çalışan eğitim insanlarını bulup derneğe kazandırmalıdırlar. Öyle ki, şubelerimiz projeleriyle gündeme gelmeli ve diğer illere bu yönüyle örnek teşkil etmelidir.

 

Eğitim dünyasının meseleleri bizlerin vazgeçilmezi olmalı ve atacağımız adımlarda, kuracağımız diyaloglardaki tek amacımız da yerel ve ulusal düzeyde eğitimin kalitesini artırmak olmalıdır. Beklentimiz sadece ve sadece bireyde bilgiyi sağlıyorken toplumda da sevgiyi tesis edecek çalışmaları hayata geçirme azmi ve kararlılığı olmalıdır. Derneğimizin illerdeki şube yöneticileri de çalışmalarında aynı hassasiyeti göstermeli ve dernek amacının dışındaki her türlü söz ve eylemden kaçınmalıdır. Yüklenmiş olduğumuz sorumluluğun gerçekten farkında olarak hareket etmeliyiz. Aksi halde amacından sapmış, günlük tartışmaların içine çekilmiş ve bir süre sonra da varlığı tartışılır bir sivil toplum kuruluşu haline gelebiliriz. 2023 yılında adından en çok söz edilen, eğitimle ilgili atılacak adımlarda önemli bir başvuru merkezi olan, “Bireyde bilgi, toplumda sevgi” hedefini yakalayan bir dernek olmamızda da amaçlarımızdan sapmamak son derece önemlidir.
 

 

Eğitim 2023 Derneği’nin yapılanma stratejisi yukarıda bahsettiğim gibi, proje merkezli, çözüm odaklı bir modeldir. Genel merkez ve şubelerin de bu bilinçle hareket edip her   türlü amaç dışı eylemden kaçınıp, üreten ve ürettiğini de toplumla paylaşabilen  bireylerle yoluna devam etmelidir. Eğitimin doğrularının lehinde olan ve toplumda da  sevgiyi hedef edinen kurum ve kuruluşlarla işbirliği bir hedef olmalıdır.
Sloganımız: “BİREYDE BİLGİ, TOPLUMDA SEVGİ” dir dedi.

 

Eğitim 2023 Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gazi Karabulut da Derneğin Eğitim  Dünyasına sağlayacağı katkılardan söz etti. Daha yeni bir dernek olduğunu da  hatırlatan Karabulut; “Eğitim milletin geleceği, ülkenin selameti için hava kadar, su  kadar ekmek kadar gereklidir. Biz bu bilinçle derneğimizi kurduk. İnşallah önemli  projelerimizle Türkiye’yi eğitimde zirveye taşıma noktasında önemli katkılar sunacağız”  dedi.

 

 


Telefon bağlantılarının ardından stüdyo konukları Eğitim 2023 Derneği Artvin İl Başkanı İsrafil Bayrak ve Başkan Yardımcısı Uğur Özer Derneğin, şube olarak Artvin’de yapacakları çalışmalardan söze ettiler. Başkan İsrafil Bayrak Artvin’deki başarısızlığa dur demek için proje hazırladıklarını ve çalışmalara başladıklarını belirtti. Eğitim 2023 – Eğitim Dünyası Araştırma ve Geliştirme Derneği Artvin Şubesi olarak yıl içerisinde yapacakları proje ve çalışmaları Artvin Şube Başkanı İsrafil Bayrak şu şekilde sıraladı;

 

“1. Mart-Nisan-Mayıs Ayları içersinde okullarda, öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik ‘Eğitimde başarıya giden yol’ ve ‘Motivasyon’ içerikli Ankara’dan getireceğimiz alanlarında uzman kişilerce konferanslar vermeyi planladık.

2. SBS ve Üniversiteye giriş sınavlarıyla ilgili olarak Nisan-Mayıs aylarında 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik ‘Motivasyon’ içerikli konferanslar vermeyi planladık.

3. Ocak ayı itibarıyla Artvin ilimizde bulunan Fen Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi 9. sınıf öğrencilerinden ekonomik durumu zayıf olan ve akademik olarak başarılı olan 10 öğrencimize Eğitim 2023 Derneği Artvin İl Başkanlığı olarak burs vermeyi planladık.

4. Mayıs ayı içersinde Ankara’dan getireceğimiz konusunun uzmanı kişilerce velilerimize yönelik; “Veli-Öğretmen-Öğrenci Üçgeni” içerikli “Veli Bilgilendirme” seminerleri ve konferansları vermeyi planladık.

 

Derneğimiz henüz birkaç aylık olduğu için bu kısa vadede öncelikli olarak yapmayı planladığımız çalışmalarımız bunlardan ibarettir. Ancak, önümüzdeki yıl için çalışma ve projelerimizin içeriğini genişletmeyi düşünüyoruz. Bu projelerimizin içinde: Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Artvin Valiliğine sunacağımız çalışmalarımızda olacaktır.

 

Yapılacak olan çalışma ve projelerimizden siz değerli basınımızı da haberdar edeceğiz. İleri ki zamanlarda geliştireceğimiz çalışmalarımızın dairesine Artvin basınını da almayı düşünmekteyiz. Bunun yanında, ülkemizin eğitimdeki problemlerini şöyle sıralayabiliriz:

 

1. Ülkemizin eğitimdeki en büyük problemi heyecansızlık ve vurdumduymazlıktır.

2. İdari olarak güven problemi yaşanmaktadır

3. Eğitimciler arasında diyalog eksikliği var.

4. İllerin kendi coğrafi ve kültürel yapısına uygun bir eğitim politikası yok.

5. Üniversite- Milli Eğitim bağlantısı zayıf.

6. Basın ve eğitim ilişkisi yok denecek boyutta.

7. Öğretmenler fedakârlık kavramına oldukça yabancı.

8. Yöneticiler ödül ve teşvik konusunda yanlı

9. Veli-okul-öğrenci bağı çok yetersiz

10. Okullar arası iletişim hiç yok.

11. Öğretmen atamaları ve görevlendirmeleri zamanında yapılmıyor. 

Çözüm Önerilerimiz:

 

1. En yetkili amirlerce bütün illerde "Eğitimde Kalite" seferberliği başlatılmalıdır.

2. Üniversiteden ve ilgililerden "İllerimizin Eğitim Haritası" ile ilgili bir araştırma istenmeli, konu milli eğitim tarafından koordine edilmelidir.

3. Yerel TV’de ve ulusal basında haftalık "Eğitim Dünyamız" programı başlatılmalıdır.

 

4. Yerel gazetelerde "Eğitimde İyi Örnekler" kampanyası düzenlenmelidir.

 

5. Okullarda gönüllülük esas alınarak "Başarıyı Arttırıcı Yöntemler" toplantıları tertiplenmelidir.

 

6. Her okulun velilerine bilgilendirme toplantıları, ev toplantıları, anketler, broşürler hazırlanmalıdır.

 

7. Dershaneler ve eğitim kuruluşları ile irtibat halinde olarak düzenli SBS ve değerlendirme çalışmaları yapılmalıdır.

 

8. Okumaya yönelik ciddi projeler uygulanmalıdır.

 

9. Başarılı illerin çalışma metotları araştırılarak uygulanılabilirliği tetkik edilmelidir.

Bize bu fırsatı veren Radyo 08’e çok teşekkür ediyoruz. Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz. Ahrete intikal etmiş bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, görev yapan öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz.”dedi.

 

Canlı yayın telefon bağlantısı ilk konuğu olan Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye’de eğitim çalışanlarının zor koşulda yaşadıklarını, bugüne kadar ki kazanımlarını her geçen gün yitirdiklerini, son olarak 657 Sayılı Yasa’nın da kaldırılarak daha başka sorunların yaşanabileceği dikkatini çekti.

 

Yine telefonla canlı yayın konuğu olan Gazeteci-Yazar Murat İde yaptığı konuşmada ; eğitim dünyası arasında bir uçurumun, iletişimsizliğin var olduğu gerçeğini kabul ettiğini belirterek şunları söyledi; “RTÜK’e sakıncalı bulduğu yayınlar için biliyorsunuz Televizyonlara artık ekran karartama cezası yerine, eğitici programlar ve belgeseller yayınlama yükümlülüğü veriyorlar. Düşünün hatalıyız diye eğitici CD’leri yayınlama cezası! Biz daha çok eğitici programlar yayınlayalım diye açıkçası buna uygun hatalar yapmak istiyoruz ki daha çok eğitici programlar yayınlayalım. Ben arkadaşlara bu doğrultuda telkinlerde bulunuyorum ki daha çok belgesel yayınlayabilelim. Evet, basın yayın bu konuda duyarlı olmalıdır. Bakıyorsunuz TV’lerde magazin programları rekor kırıyor. Oysa yapılan tüm anketlerde ya da sokakta insanımıza sorduğumuzda herkesin belgesel izlediğini ifade ettiğini görüyoruz. Bu ülkede Nihat Doğan, bir belgesel ürünü müdür? Evet, bir belgesel ürünüdür ki çıktığı programlarda reytingler tavan yapıyor. Bakın sosyal medyada sıkça paylaşılan bir tespit var; ‘Nihat Doğan, otel odalarında gizlice çoğalıyor, tehlikenin fakında mısınız?’ Bu tehlikeyi fark etmek gerekir. Son sözüm şu olacak, özür dilemeye bu kadar meraklıysak bu ülkede, özür dileyen insanları alkışlamaya da meraklıysak, o zaman hep beraber 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü vesile bilip, öğretmenlerimize yaşattığımız acılar için onlarda özür dileyelim.” demiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.