ARTIK OKULLARDA GÜNEŞ BATMAYACAK

ARTIK OKULLARDA GÜNEŞ BATMAYACAK

ARTIK OKULLARDA GÜNEŞ BATMAYACAK

Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi kapsamında Ankara’daki 3 okula güneş enerjisi sistemi kurulacak.

 2011 yılı içersinde 61 okula elektronik yazı tahtası ile eğitime katlı sağlayan Teknoloji Yönetimi ve Danışmanlık Şirketi, Eğitime %100 Destek Projesi kapsamında, bu kez de Ankara Çankaya Balgat Endüstri Meslek Lisesi, Mamak Abidinpaşa Endüstri Meslek Lisesi ve Yenimahalle Zeynep Salih Alp Kız Meslek Lisesi’ne kurulacak güneş enerjisi sistemi için Ankara Valiliği ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile 15 Kasım 2011 Salı günü protokol imzaladı.

 Protokol imza töreninde Ankara Valisi Alâaddin Yüksel,  yenilenebilir enerjinin önemine değinerek, kurulacak olan sistem sayesinde öğrencilerin de yenilenebilir enerji konusunda bilinçleneceğini vurguladı. Çağımızın en önemli sorunlarından birinin küresel ısınma olduğunu dile getiren Vali Yüksel, dünyanın bir çok ülkesinde rüzgar ve güneş enerjisinden yararlanıldığını belirtti. Vali Yüksel, konuşmasında okullarda kurulacak bu sistem ile çevre konusuna öğrencilerin dikkatini çekip, onları bilinçlendirmek gerektiğini,  başta öğrenciler olmak üzere, tüm Ankaralıların çevreye duyarlı olacağı kanısında olduğunu belirtti.

 Ankara Valisi Alâaddin Yüksel konuşmasında tüm Ankaralılara eğitime destek çağrısı yaparak "Daha önceki konuşmalarımda ‘Eğitime bir tuğla katkı yapanı dahi alnından öpeceğim.’ demiştim. Hâlâ, hali vakti yerinde olan bütün Ankaralıları eğitime destek vermeye çağırıyorum.” dedi. Vali Yüksel, Ankara’da son 10 ay içinde eğitime hayırseverlerce yapılan katkının 80 milyon liraya ulaştığını belirterek, "10 yıl içinde Ankara’da eğitime 300 milyon lira yatırım yapıldı. Bunun 80 milyon lirasının 10 aylık süre içinde olması gurur verici bir durumdur." diye konuştu.

Aydoğan: ”Bu bir başlangıçtır, devamı gelecek.”

 Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, protokol imza töreninde, yenilenebilir enerji kullanımının şimdilik üç okulda uygulanacağını ama bunun devamının geleceğini belirterek “Bütün okullarımız yenilenebiir enerji ile ısınacak, aydınlanacak, laboratuarlarında bu enerji kullanılacaktır. Zaten dünyanın gittiği yol da budur.” dedi.

 Konuşmasında, hayırseverlerin eğitime katkısının Türkiye’ye özgü bir uygulama olduğunu, yurtdışı gezilerinde ve Ankara’da misafir ettiği yabancı eğitimcilerce hayırsever katkılarının ilgi ile karşılandığını belirten Aydoğan, bu projenin bir ilk olduğunun altını çizerek “Ankara’nın okul, derslik, spor salonu ihtiyacı var ama bu proje ile de hayırseverlerin eğitime katkısı artık boyut değiştirdi. Bu proje, teknolojiye dönük uygulamaların Ankara’daki okullarda kullanılması bakımından bir çığırdır.” dedi.

 Firma Genel Müdürü Mustafa Atilla da şirketlerin tek amacının kâr etmek olmadığını, sosyal projelere de destek vermenin çok önemli olduğunu söyledi. Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, firmanın ayrıca okul yaptırma sözünün de olduğunu hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.