Artık gazeteci değil, gazetesi öldürülüyor

Artık gazeteci değil, gazetesi öldürülüyor

Silahlı saldırıda 19 yıl önce katledilen, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi ve yazarı Çetin Emeç ile şoförü Sinan Ercan, Zincirlikuyu ve Karacaahmet mezarlıklarında dün düzenlenen törenlerle anıldı.

Silahlı saldırıda 19 yıl önce katledilen, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi ve yazarı Çetin Emeç ile şoförü Sinan Ercan, Zincirlikuyu ve Karacaahmet mezarlıklarında dün düzenlenen törenlerle anıldı.

Törende konuşan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, "Güzel haber, artık gazeteciler öldürülmüyor. Kötü haber artık gazeteler öldürülmeye çalışılıyor. Gazeteler, iktidarın elindeki devlet imkanlarıyla, baskıyla öldürülmeye çalışılıyor. Bu insanların öldürülmesinden daha tehlikeli bir şey. Sonunda bir mesleğin bağımsız kalmayı amaç edinmiş üyelerinin çalıştığı gazeteler öldürülürse o zaman o gazeteciler de öldürülmüş demektir. Dolayısıyla son bir iki yıldır gazeteci öldürmeye teşebbüs yok ama gazete öldürmeye tam teşebbüs var, hem de suçüstü gözler önüne serildi" dedi. Tören saat 10.00'da, bir dönem Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliği'ni de üstlenen Çetin Emeç'in Zincirlikuyu'daki kabri başında düzenlendi. Törene katılan Çetin Emeç'in eşi Bilge Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, damadı Özalp Birol ve torunu Selin Birol taziyeleri kabul etti. Törene, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Arena Programı ve Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Uğur Dündar, eski Hürriyet mensubu gazeteciler Hami Alkaner, Ertuğ Karakullukçu, Aydın Candabak ile Emeç'in Galatasaray Lisesi'nden sınıf arkadaşları Özer Berkay, GS Eğitim Vakfı Genel Koordinatörü Erdoğan Karakoyunlu ve imam Nural Altınbaş katıldı.

O bir simgeydi

Çetin Emeç'in Türk basınında simge olduğunu beliren TGC Başkanı Orhan Erinç ise "İfade özgürlüğü için canını vermiş biri olarak Çetin Bey bugün yaşıyor olsaydı, sanırım bizler gibi çok olumsuz, demokrasi ve geleceğimiz için çok tehlikeli bir durum olarak anlatırdı. Baskı eskiden de vardı ama artık elle tutulur gözle görülür halde" dedi.

Anneannem hep dedemi anlatıyor

Dedesi Çetin Emeç için bir şiir yazdığını ama evde unuttuğunu belirten İlköğretim 1'inci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Selin Birol, "Dedemi çok seviyorum. O çok iyi bir gazeteciymiş. Dedemle iftihar ediyorum. Anneannem çok anlatıyor onu bize" dedi. Selin, dedesinin mezarı başında dua etti. Emeç'ten sonra ikinci tören Sinan Ercan'ın Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabri başında yapıldı. Törene Ertuğrul Özkök, Doğan Hızlan, Sinan Ercan'ın ailesi katıldı.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.