Artık cezalar 'cep'inize gelcek

Artık cezalar 'cep'inize gelcek

Trafik cezalarını online olarak vatandaşa iletecek sistem için yönetmelik taslağı hazırlandı

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik cezalarının elektronik ortamda düzenlenmesine olanak sağlayacak yönetmelik taslağı hazırladı. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından Emniyet, Karayolları, Maliye Bakanlığı ve PTT arasında bir “elektronik ağ” kurulacak. Bu sayede ceza tutanakları, vatandaşa tebliğ edildiği anda tahsilatı yapacak olan Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi sistemine düşecek. İdare de tutanakları “on line” olarak vatandaşa iletecek.

Yeni sistem, vatandaşların trafik cezalarını internet üzerinden anında takip etmesine olanak sağlayacak. Sürücüler, vatandaşlık numaralarıyla sisteme girerek trafik cezalarını öğrenebilecek. Sistem ayrıca cezanın mail yoluyla ya da cep telefonu üzerinden vatandaşa bildirilmesine de olanak verecek. Mevcut sistemde bir trafik polisinin ceza yazabilmek için ceza makbuzunun üzerinde vatandaşa ait 46 bilgiyi elle eksiksiz doldurması gerekiyor. Bu da hem görevli hem de vatandaş açısından zaman kaybına neden oluyor.

“Elektronik Ağ Projesi” kapsamında polis, trafik kontrolü sırasında el bilgisayarından sürücü bilgilerine ulaşabilecek. Trafik cezaları da bilgisayar üzerinden hazırlanarak anında elektronik ağ sistemine kaydedilecek. MOBESE sistemiyle tespit edilen ihlallere ilişkin ceza tutanakları da bilgisayar ortamında hazırlanarak sisteme kaydedilecek.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.