Arkadaşlar dizilerinizi sayıklıyor

Arkadaşlar dizilerinizi sayıklıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Hırvatistan Cumhurbaşkanı Ivo Josipoviç, “Arkadaşlarım sürekli dizilerinizi sayıklıyor” dedi.

Josipovic, dizilerin Türkiye’ye gelen Hırvat turist sayısını da arttırdığını da söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Josipoviç’i Çankaya Köşkü’nde, resmi törenle karşıladı. Törende Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ankara Valisi Alaaddin Yüksel hazır bulundu. İki ülke milli marşlarının okunduğu törende, konuk Cumhurbaşkanı onuruna 21 pare top atışı yapıldı. Josipoviç, onur kıtasını “merhaba asker” diye selamladı. Cumhurbaşkanlarının eşleriyle büyük şeref kapısının önünde tokalaşarak basına poz vermesinin ardından, baş başa ve heyetlerarası görüşmeye geçildi. Josipovic, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile görüşmesinde, “Tecrübelerimiz, siyaset ve dostluğun, siyaset dışında gelişebileceğini gösterdi” dedi ve şöyle konuştu: “Türk dizileri, son zamanlarda Hırvatistan’da çok popüler oldu. Ülkemizden birçok insan, dizilerin çekildiği yerleri görmeye geliyor. ABD ve Çin, masa tenisi diplomasisini geliştirdi. Gördüğüm kadarıyla Türkiye de dizi diplomasisini çok güzel geliştiriyor. Ama bizi hem Türkiye ile hem de başka ülkelerle bağlayacak tekliflerimiz var. Her zaman bilim, kültür ve spor, bir çok ülke arasında ilişkiler geliştirecek unsurlardır.”
Binbir Gece, Ezel gibi
Şahin’in gazetecilere, “Ben sizin yerinizde olsaydım, Sayın Cumhurbaşkanı’na hangi Türk dizilerini sevdiğini sorardım?” demesi üzerine de Josipoviç, “Diziler gün içinde verildiğinden ve biz Cumhurbaşkanları çok çalışmak zorunda kaldığımız için izleme fırsatı yakalayamıyorum. Ama arkadaşlarımın ve çevremdeki insanların bazı isimleri sürekli sayıkladığını duyuyorum, ‘Binbir Gece’, ‘Ezel’ gibi” diye konuştu. Şahin de, “Tamam, arkadaşlar mesajı aldılar” dedi.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.